Jiří Vyvadil: Politický převrat? Ne, politická idiocie opozice…

19.04.2018 14:09

Myslím si, že mi nikdo nemůže vyčítat, že bych byl jednostranný. Andreje Babiše si za jeho hrubé chyby v odhadu zahraniční politiky podávám už od vypovězení ruských diplomatů. A jeho Martina Stropnického, Roberta Pelikána či Karlu Šlechtovou si podávám už mnoho měsíců.

Jiří Vyvadil: Politický převrat? Ne, politická idiocie opozice…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

U těchto tří posledně uvedených si myslím, že vůbec  nepatří do ANO, ale jsou fanatickými stoupenci fanatické TOP 09, STAN, KDU-ČSL či ODS, a logicky hnutí ANO, které je až ze 60 % podporováno bývalými stoupenci ČSSD či KSČM velmi škodí. Ať táhnou k TOP 09. Kalousek se jistě bude zalykat štěstím.

Nicméně vzdor svým zcestným názorů na zahraniční politiku, které uráží náš rozum a náš cit pro suverenitu země, pořád jinak ANO jedná racionálně.

Kdo doslova bučí blbostí, je opozice.

Dnes doslova nestala mela, že byl zvolen předsedou Komise pro kontrolu GIBS zástupce ANO.

A kdo proboha jiný za dané konstelace mohl být zvolen? Všichni vzývají parlamentní demokracii a když se prosadí hysterčí. Parlamentní demokracie je o počtech a skupinové sounáležitosti poslanců.

Pokud ANO nominovala svého zástupce, tak logicky jej podpořila, tak jako Piráti podpořili svého a ODS zase svou. Je na tom něco nejasného? Pokud KSČM hlasovali a museli v minulých měsících strpět až bestiální útoky opozice, mimo jiné Pirátů a ODS na již zvoleného Zdeňka Ondráčka, který byl donucen k rezignaci, tak nikdo přece nemohl očekávat, že to komunisté některému z těchto kandidátů hodí, ale že už z hlediska přirozeného lidského vzteku podpoří zástupce ANO. No a když ostatní tzv demokratická opozice útočí na SPD, tak je snad logické, že nikdo z nich by těm jejich „parchantům“ hlas nehodil. Já bych na jejich místě jednal naprosto stejně.

Že tady opozice doslova blbla ohledně významu GIBS a ponechání od prvního okamžiku nevěrohodného Sobotkova nominanta Murína ve funkci, snad každý cítí. Jestliže se Nejvyšší státní zástupce i oba vrchní státní zástupci shodnou, že ten muž dělá fatální chyby po delší dobu, musela by vláda odstartovat proces odvolání této trojice, což bez důvodu prakticky není možné a nebo bylo zapotřebí, aby odešel jeden víceméně ne zcela důležitého policejního diletant. A to se i stalo.

Takže, kdy včera ta nablbla, a fakt už to nelze nazvat jinak, typu Farského či Bartoška hysterickým tónem svědčícím o brzkém rozstřílení Poslanecké sněmovny hovoří o politickém převratu, je pro ně skutečně třeba ihned připravit lůžko a klec v Bohnicích.

Ale někdy jsou dokonce horší ti, kteří přednáší své názory trvale monotónně didaktickým hlasem typu Zdeňka Fialy. Tento dobrý muž, který zdá se odpovídá za totální úpadek zdravého rozumu politologů (a například jeho žák Lukáš Jelínek, stále šíří nesmysly a kdyby si dal někdo práci, tak zjistí, že nikdy se jeho analýzy neprosadily, ačkoliv je uvádí den co den), nyní hodil do placu  blbinu, kterou by rozporovala i má krásná vnučka Daninka, která sice ještě nechodí do školy, ale do sto jedna  umí už počítat.

Nuže tento dobrý muž prohlásil, že si přeje být pověřen být premiérem. Což o to, to já bych si také přál stát se po Zemanovi prezidentem. Ale tento truhlík suverénně prohlásí, že by vládu určitě sestavil. Ani veškerá média, která mu drží palce, tento jeho výrok raději nekomentovali.

S kým by proboha chtěl dát podporu či alespoň toleranci 101 poslanců? To už je rovnou na doživotní nesvéprávnost.

Politika je umění možného. Vím, že Sebastian Kurz je v Evropě jen jeden a pokud s Rakouskem nevytvoříme Česko-rakouskou unii, budu se muset spokojit s tím, co tu máme, tedy s Babišem coby premiérem.

Bude mít tři a půl roku a buď obstojí a nebo přijde něco nového.

Ale na rovinu: ani za těch 3 a půl roku to jistě nebude Fiala stejně, jako to nebude Bartoš či Bělobrádek.

Jasné, blbečkové?

Jiří Vyvadil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…