Jiří Vyvadil: Pučisté, nemáte naději, Andrej Babiš směřuje k drtivému absolutnímu vítězství

01.05.2017 16:00

Člověk se musí až smát, jak amatérští a nepoučitelní jsou protivníci Andreje Babiše, političtí, ale i novinářští. Stále znovu a znovu vyvolávají nejrůznější puče na téma: biopaliva, Čapí hnízdo, antiBabiš zákona, korunových dluhopisů a teď v ucelené podobě několikakerých daňových podvodů. Dostávají orgasmus v bláhové naději, že už ho to mu zničit a on klesne na tu jejich trapnou bezvýznamnost. Ale znovu a znovu se opakuje stejný scénář. Jako bájný pták Fénix se Andrej vznáší nad padlými a směřuje ke svému cíli : Vítězství ANO ve volbách a pro sebe premiérský post.

Jiří Vyvadil: Pučisté, nemáte naději, Andrej Babiš směřuje k drtivému absolutnímu vítězství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Je komické, že tito týpci: Sobotka, Fiala, Kalousek, Filip, či  ač ztrácí volební důvěru téměř na pochodu se zběsile se zalykají žlučí a volají, že národ odmítá nedůvěryhodného Andreje Babiše a jeho politické uskupení.

Žertují ? Ne. Oni snad tomu i věří a padavky typu Sobotky ještě provolávají, že by se Babiš měl zachovat jako chlap a odstoupit…

Pojďme si tedy vyhodnotit, jako důvěru tito  strážci společenské důvěry sami mají.

Začněme nejdříve důvěrou občanů v politiky podle dubnových výsledků agentury STEM

Andrej Babiš má  od roku 2014 trvale od počátku své účasti ve vládě bez jediné výjimky největší důvěru voličů. To je situace u předsedy vládního hnutí v českém politickém prostředí nevídaná. Každý předseda sem tam musí narazit a každý na to nějak doplácí. Andreji Babišovi však lidé věří.

Nyní v dubnu opět je na prvním místě a jako u jediného poměr  důvěry voličů a nedůvěry  má kladné saldo 56% podpora proti 46% nespokojenost.

Zatím předseda, sluníčkář a moralistní Bohuslav Sobotka klesl na 6. místo a saldo důvěry a nedůvěry je negativní 39% důvěra -58%.  No přejdeme ještě k volebním preferencím a pak Ti Slávku také dám doporučení.

Dalším komikem je předseda ODS Petr Fiala, který dostával v těchto dnech před kamerami téměř hysterický záchvat a tvrdil, že nevydrží Babiš už nesmí vydržet ani jeden den, protože je naprosto, ale totálně nedůvěryhodný.

ODS bývala stranou, kterou člověk bral jako protivníka a bývala nejsilnějším politickým subjektem za časů Václava Klause či Mirka Topolánka. Nesouhlasil jsem s nimi, ale byly to významné postavy.

Jaký je rozdíl oproti současnému stavu, když tento tituly ověnčený politolog má důvěru voličů slabých 23 % a – a to je už vůbec komické – téměř 1/5 voličů jej ani nezná (A to si dokonce polepšil!). Opakuji, předsedu podle svých slov nejsilnější pravicové strany nezná 1/5 voličů. Ano čtete dobře. A tenhle nýmand si myslí, že má právo někoho odvolávat?

Lahůdku si samozřejmě nechám v tomto výčtu na konec. Tak jako Andrej Babiš  od ledna 2014 má nepřetržitě trvale největší důvěru voličů, byť čísla kolísají, Miroslav Kalousek po celou dobu je naopak nejvíce nenáviděným politikem a nedůvěra v něho činí naprosto neuvěřitelných 75%

Opakuji. Miroslav Kalousek, který ať střízlivý či zpravidla namol tvrdí, že Andrej Babiš je absolutně nedůvěryhodný je nenáviděn  75% voliči. Gratuluji mu k tomuto prvenství.

Nuže všichni tito mužové si asi myslí, že platí geobbelsovské pravidlo, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

Ale zkušenost říká, že Goebbels se mýlil, tak jako se mýlí tito pučisté.

Ještě důležitější je rozložení politických stran, které tyto nuly vedou. Pokud by totiž  platila téze členů antibabišovské koalice, že ANO, reprezentované Andrejem Babiše, budí absolutní nedůvěru občanů, tak by muselo být dalece za ČSSD a vlastně za všemi těmi jedině správnými politickými stranami.

Poďme si srovnat pozici strany odvolávané ANO a stran odvolávajících…

Nuže jak jsme v této otázce na tom…

Volební výzkum STEM k dubnu tohoto roku:

Volební model STEM – simulovaný výsledek voleb – duben 2017 (v %)

ANO        28, 3%                   

ČSSD       16, 6%                   

KSČM      12,2 %                  

ODS           7, 4%

TOP 09      6,4 % 

             Volební model podle agentury Kantar AISA

ANO         31,5 %                    

ČSSD        12%                        

ODS           11, 5 %                  

KSČM       10, 5 %   

TOP  09     6,5 5%   

Jen pro úplnost si poznamenejme, že ANO u obou výzkumů by dosáhlo 80 mandátů…, a to ještě volební kampaň nezačala.

Ta čísla jsou samozřejmě jen čísly, nicméně trvalá volební důvěra ve prospěch ANO je zřejmá po mnoho měsíců, stejně tak stále výrazněji klesá volební důvěra ČSSD a byť nikoliv tak výrazně i KSČM…

Říká se historia magistra vitae. To zřejmě neplatí pro politiky ČSSD, ODS, KSČM,TOP 09, kteří pravidelně i s podporou nejrůznějších novinářských serverů ECHO 24, Forum, Hlídací pes atd, se každé dva měsíce pokouší o protibabišovský puč a každé dva měsíce dostanou po čumáku.

Česká republika má zřejmě nakročeno ke zcela novému a odvážnému politickému uspořádání.

Doufejme, že premiér navrhne prezidentu republiky odvolání Andreje Babiše a připusťme, že jej prezident s nějakým vtipným bonmotem odvolá.

Už se na to těším..

Lidé jsou nesmírně citliví, když se na někoho neustále útočí a tím více, když tak činí neoblibení politici  typu Sobotky, Fialy, Kalouska či Filipa…

To že se socani a komunisti zaprodají pravici ODS a TOP 09, která je stále v českých zemích nenáviděná a zřejmě nikdy už svůj stín v souhrnu překročit nemůže, jim jejich voliči neodpustí. Buď nepůjdou k volbám a nebo svou podporu hodí  hnutí ANO  a to ještě více posílí.

Nelze ani vyloučit, že ANO samotné dosáhne 40% volební podpory.

Ba je to velmi pravděpodobné.

Ty volby mohou být skvělé…  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …