Jiří Vyvadil: Tak ať si to kluci na férovku rozdají, Tomio i Ivane…

14.12.2017 17:46

Nevolil jsem ani Okamuru, ani Bartoše. Ale jsem rád, že se do Sněmovny dostali. Rozhodně více než strany typu ODS, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 či STAN. Jsou zábavní a přinášejí podněty.

Jiří Vyvadil: Tak ať si to kluci  na férovku rozdají, Tomio i Ivane…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

O víkendu přijede na pozvání Tomia Okamury do Prahy  minimálně ve dvou postavách  elita evropského národoveckého a antiemigračního hnutí,  Francouzska Marine le Pen, které si nesmírně vážím, protože v sobě integrovala to nejlepší z francouzského patriotického hnutí a v jistém smyslu – alespoň pro mne navazovala na prezidenta de Gaulla a  odbarvený Holandďan de Vilders, kterého pokládám fakt za magora.

Šéf Pirátů se svým příspěvkem proti tomuto faktu postavil, když napsal : Děje se nám v ČR taková nepříjemnost. O víkendu se v Praze totiž uskuteční konference Evropské národní fronty. Mezi hosty jsou třeba Marine Le Pen z Národní fronty Francie. To je strana, co se až ve snaze získat moderní image na oko zbavila antisemitské rétoriky. Dalším “výtečníkem”, který tu bude je například Geert Wilders, nizozemský politik odsouzený za rasistické výroky. No a pak Tomio Okamura, toho asi nemá cenu představovat. Ten je náš:-( V demokratické společnosti máme svobodu slova a já jsem rád, že jmenovaní mohou svými výroky i činy ukázat, co jsou zač. Stejné právo mohu využít i já a říct, že právě tito politici pomáhají rozdmýchávat ve společnosti nenávist. Svoji politiku postavili na tom, že živí v lidech strach a na něm pak staví svůj úspěch. Jejich rétorika nepřináší žádná řešení. Je to politický marketing ve své nejhnusnější podobě. Vytváří poptávku. Poptávku šířením strachu a nenávisti. Odpovědí a jejich nabídkou je pak hledání viníka za existenční problémy těch nejmenších. To už tu v historii bylo a víme, jak to skončilo. Never more. Řada lidí, kteří je následně podporují, za to primárně nemůže. To je třeba si uvědomit. Mnoho z nás také neví, proč si myslíme, že nejlepší voda bude asi Evian, mýdlo Dove, protože má v sobě nějakou věc, která je prostě asi nějak dobrá a že každá kopírka bude asi Xerox. Jenže tenhle marketing věcí nestojí lidi životy. Ohýbá naše nakupovací zvyky, ale nepotírá základní prvky humanismu v nás. “Politika” tohoto typu pak končí konkrétními násilnými činy proti cizincům a těch bylo v posledních měsících i v České republice až příliš. Neměli bychom se tvářit, že je to normální situace. Nedávno jsem v souvislosti s rasistickým útokem v tramvaji či nenávistnou reakcí na fotku dětí v české škole reagoval výzvou. Ta stále platí. “Rasismus a jeho libovolné projevy by v naší společnosti neměly nacházet zastání a přesto se to děje. Nejsou potřeba přísnější zákony. Je třeba měnit společnost, ale na to jeden nemusí být politik. První krok je jednoduchej a může ho udělat každej. Nebuď rasista! Jdi příkladem. Lead by example!" Pošli to dál. Díky. Ivan

Jsem Ivanovi za ten příspěvek vděčný. Ukazuje, že liberálové jeho typu hystericky šíří nenávist, paniku a poplašné zprávy.

Co je bohudík skvělé, že naše země, naši lidé, nejsou magoři. Možná se na to chytne pár členů Pirátů, kterých je tuším 520, a budou bouřit… Takže třicítka to bude.

Česko totiž není hysterická země typu Německa, Francie, Itálie, Špoanělska, Švédska či USA. Žádné desetitisícové demonstrace.

Většina Čechů je silně protiemigrační, asi bude držet palce Okamurovi v jeho aktivitách. Ale stejně tak jim může být sympatický Ivan Bartoš.

Ivan to napsal krásně, ale ještě lepší by bylo, kdyby si to s Tomiou někde rozdal na veřejném plácku. Ať si dají, kluci po papuli. Už začínají být nudnými jen ty komentáře v ČT, zda má být Babiš vydán či nemá, a kdy menšinová vláda získá většinu. V tom má Tomio pravdu: ČT je třeba zestátnit.

Oba mladí pánové jsou tuším podobně staří, nijak zvlášť důstojní a pěstní souboj na téma lidských práv, rasismu a tolerance by byl zajímavý.

Národ by tleskal.

Konečně by česká politika získala svou lidskou dimenzi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…