Jiří Vyvadil: Volby dopadly skvěle...

12.10.2014 12:16

V pátek jsem jménem naší skupiny Přátel Ruska v České republice vyhlásil, jak by nejen z našeho pohledu, ale v zájmu České republiky měly tyto volby dopadnout.

Jiří Vyvadil: Volby dopadly skvěle...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

„Smyslem těchto voleb je dál oslabit TOP 09 a ODS. To je úkolem dne. A dodal jsem, že symbolicky se Hudeček rozhodně nesmí stát primátorem, už proto, kolik energie tomu věnoval Karel Schwarzenberg.“

Výsledek předčil očekávání a  ukázal, že naši lidé myslí.

TOP 09  sice zdánlivě v Praze udržela postavení druhé nejsilnější  politické strany. Ale díky své nesmiřitelnosti, vulgaritám šířeným na všechny strany a propagaci nenávisti a protiruských fóbií se ocitla v izolaci. TOP 09 v Praze mi připomíná Mečiarovo HZDS z dob, kdy vítězil, ale nikdo s ním nechtěl spoluvládnout.

Hudeček – snad nejbizarnější primátor Prahy v její novodobé historii a jeho politický mecenáš Schwarzeneberg se ocitli mimo hru. Věřím, že nikdo s nimi nepůjde do party.

V Praze stoupence naší skupiny, ale nejen je, mimořádně dráždilo, že u pomníku Mistra Jana Husa, velkého českého humanisty, povykovaly polofašistické bojůvky Ukrajinců vedené českými magory Kocábem a Bursíkem.

Jistě mnohý z nás cítí obrovské lidské zadostiučinění, že Bursík, jehož jedinými celoživotními programy jsou oslava Havla, vytahování dalajlámy či nyní STOP Rusku, shořel jako papír a nepostoupil do 2. kola pro senátní volby.

Voliči v Praze ukázali moudrost.

Oba šéfové TOP 09 : Schwarzenberg i Kalousek tak dostali nakládačku a měli by se poroučet. Karlovi neprošel hlupák Hudeček, Mirkovi neprošel havlista a rusofób Bursík.

V jistém smyslu je to důvod k zamyšlení, kudy a kam se ubírá tato země 25 let od cinkání klíčů: Dál od Havla, dál od rusofóbie, k hledání jiné České republiky.

Tyto volby přirozeně měly i dílčí výsledky.

Jako spořádaný občan, který  vždy  v posledních desetiletích volil ČSSD a několikrát za nic kandidoval jsem odmítnul dát hlas jednorázově vzniklé MO ČSSD v Praze Kolodějích, tvořené spodinou této méstské části. Prostě nevolil jsem a jsem rád, že tito tuneláři zcela propadli.

Doslova a do písmene se tyto volby povedly.

Přátelé Ruska v České republice však nejsou jakousi sektou, soustředující se toliko na náš vztah k Rusku. Žijeme  v této zemi a chceme, aby se měnila zásadně měnila.

A natvrdo  je třeba si nyní říci: Jen díky středopravicovému uskupení miliardáře Babiše se podařilo dosáhnout porážky TOP 09 a ODS; obě levicové strany ČSSD a KSČM jsou natolik zatuchlé a zkostnatělé a řekl bych až lehce impotentní,  že samy už moc toho nezmohou. To je varovné konstatování  pro levici.

Ale toto téma je úvahou na příští dva roky.

Dnes můžeme vyrazit do přírody na procházku a užít si ji.

„Takže Kamiku, připrav se a vyrážíme do klánovického lesa. Slunce svítí“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…