Jiří Vyvadil: Západ musí být Ruskem poražen. Je to jeho poslední šance…

03.03.2014 20:11

Jedním z obrovských hesel roku 1989 bylo : Zpátky do Evropy…a bez nadsázky se tím myslela západní Evropa…Už když jsem tuto větu napsal, tak si uvědomuji jak směšně a vlastně tragicky může vyznívat…

Jiří Vyvadil: Západ musí být Ruskem poražen. Je to jeho poslední šance…
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

No nic v západní Evropě rozhodně jsme, jsme členy Evropské unie i NATO a vyznáváme euroatlantické hodnoty…Jdou to hodnoty, které napravujeme naprosto bestiálním humanitárním bombardováním Srbska, v zájmu musela být zahájena válka v Iráku, s jasným tvrzením o existenci zbraní hromadného ničení, které se nikdy nenašly, válka, která  přinesla statisíce mrtvých, následných sektářských a genocidních bojů mezi jednotlivými složkami stejně fanatických islámských hnutí a kde dnes vládnou teroristické útoky prakticky obden, hodnoty spočívající v podpoře  vraha a  zločince proti lidskosti a dnešního předsedu vlády kosova  Thaciho, a kde jsme tuto odpudivou enklávu uznávali jako stát, ovšem dnes pokojný Krym by na to neměl nárok?

Vše někdy něco začíná a někdy končí…

Když někdo žije v představě, že může absolutně vše a navíc je dokonce hluboce o důvodu své brutality jednoznačně ideově přesvědčen (hodnoty euroatlanické civilizace, či kdysi boj proti kapitalismu, či ještě dřív boj křesťanství proti neznabohům) není to dobré. A zlé je, když neexistuje síla, která se mu může postavit,  aby jej korigovala.

Všichni ti nadšenci toho našeho nového uspořádání si zafixovali a média a všichni ti mladícci politologové to opakují,  že Západ je nositelem jediné správné myšlenky a pravdy, může vše, to odporné Rusko je na kolenou a nikdy se nevzpamatuje…

Vtipné…

V té představě je vcelku mohl utvrzovat ožralecký Jelcin…Zemi měl zcela rozvrácenou, lide dřeli bídu…

Ale už nejméně 10 let  neplatí…

A tzv. gruzínsko- ruská válka, která začala až infantilně tupým  vojenským výboje Gruzie proti Rusku a stála  Gruzii  část území a dodnes humanitární problémy měla všechny vést ke střízlivosti…

Nevedla…

Svět je na jedné straně multiplurální …ale zároveň se posílila i jistí bipolarita. Není mechanicky postaven na rozhodnutích USA (+ Západ) proti Rusko (plus jeho spojenci), ovšem ve sférách, které se dotýkají životních zájmů země to platí.

Převrat na Ukrajině je od počátku směřován k naprostému fiasku, dopadne zle a musí dopadnout zle  především díky věrolomnosti, podlosti a neprofesionalitě Západu.

Západ, tzv. civilizovaný západ vsadil na ukrajině ve 21. Století na to, aby ulice odstranila – jistě žádného sympaťáka – ovšem legálního prezidenta Ukrajiny ačkoliv ještě den předtím s ním podepisoval dohodu.

Západ se spojil s desperáty, nacionalisty, fašisty a nedemokraty. Pošlapal všechna elementární práva mezinárodních vztahů.

Západu jistě nikdo nevěří..

A Nemůžeme očekávat, aby mu Rusko věřilo, že má nos mezi očima…

Rusko v zájmu stability světa je povinno všechny tyty neodůvodněné námitky a lži  odmítnout.

A odmítne je a nepochybně drtivě zvítězí…

A Západ bude jednoznačně poražen.

Podporuje  zemi, která už teď je v bankrotu, podporuje zemi, která za měsíc už nebude vyplácet ani základní mzdy, podporuje zemi, kde její nelegálně jmenovaný předseda vlády hailuje před televiznímu kamerami.

To už není tanec na horní palubě Titaniku. To už je Titanik, který se postupně sune do hloubky ledového oceánu.

A všichni plácají, co je třeba udělat a jak Rusy donutit k poslušnosti.

„Víte, pane Schwarznebergu, ještě, že Putin není Hitler… Ten by tento morálně rozvrácený a organizačně a ekonomicky neschopný Západ rozmáznul jako malinu..“ To Putin rozhodně neudělá.

Je nesporné, že se blížíme ke staronovému axiomu zahraničních vztahů. Protože se Čína, jinak nepochybně nejdynamičtěji rozvíjející ekonomika světa a budoucí jednička stále soustřeďuje jen na své bezprostřední okolí, Rusko se opět ujímá své významné role a je stejně významným partnerem jako USA (a to říkám v podstatě jen ze slušnosti a z nostalgie ze zklamaných nadějí, které Obama vzbuzoval)

Nastala opět  rovnováha sil…

Ten Putin není ale agresor, sám konflikty nikdy nevyvolává.

Ovšem když hlupáci znovu a znovu to zkoušejí, tak je klidnou silou, bez emocí, bez vzrušení a bez plácání,  pokud možno s minimálním násilím je donutí k chování a je to rozumné pro svět.

Proto nezahájili Američané další nesmyslné raketové útoky proti Sýrii, proto nemohou bombardovat Irán a proto si budou muset napříště už zajít chuť na nelidské humanitární bombardování, jaké jsme zažili v Jugoslávie a jaké nelze nikdy Američanům odpustit, a proto v Egyptě mohli Egypťané svrhnout islámského fundamentalistu.

Západ musí být poražen, musí být poražena ta média, která zde systematicky už 24 lett živí naděje na možnost poražení Ruska a vlastně destasbilizují svět.  

Západ pošlapal vše, porušil mezinárodní právo a podporuje účelově ty nejtemnější síly.

Krev ze Západu nepoteče, ale zamyslet se nad sebou musí. 

Nastává dobrý čas.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Vyvadil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …