Jiří Vyvadil: Zeman – Lavrov, Putin – Merkelová...

18.10.2014 21:33

Myslím si, že stále více lidí už unavuje pouhá zmínka slova Ukrajina...Věci tam dopadají tak, jak každý rozumný očekával, protože násilná revoluce proti demokratické moci přirozeně musí přerůst dříve či později v občanskou válku, potoky krve a ekonomický a sociální rozvrat, zejména, když se uvolní nebezpečné síly, v našem případě originální podoba ukrajinského fašismu vzývajícího národního hrdinu Banderu.

Jiří Vyvadil: Zeman – Lavrov, Putin – Merkelová...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Každý rozumný člověk, který sledoval před lety, jak dopadla absurdní gruzínská válka, musel očekávat, že si Rusko si nenechá vnutit nepřátelského souseda a nepřipustí vybudování nepřátelské vojenské základny z dílny USA v této oblasti a učiní příslušná opatření. Mnozí před tím varovali, leč marně.  Dnes můžeme s klidem konstatovat, že každý je svého štěstí strůjcem a věci dopadly tak jak měli. Komu není rady, tomu není pomoci.

Jen aby to nebylo zapomenuto, zásadní a fatální chybu učinil Západ, který násilnou majdanovskou revoluci podporoval. Namísto toho, aby rozumně hned na počátku  řekl : „Drazí Ukrajinci, v systémech zastupitelské demokracie se vlády nesvrhávají pučem, ale volbami...“, věci hnal na ostří nože, dál a dál. A tak jsme tam, kde jsme a pro Ukrajinu bude zřejmě hůř. Ale to je její osud. Všechny ukrajinské převraty mají vždy kombinaci triumfu a totálního pádu a  a všichni lídři Juščenko,Tymošenková, Janukovič a dnes Porošenko jsou stále stejní, chvíli spolupracují a potom si téměř do slova jdou po krku. Prostě Bandera tam v myslích zdá se žije...

Prezident Putin nedorazil na euroasijské setkání prvního dne, neboť byl s obrovskými poctami přijat v Srbsku, které mimochodem po dlouhých 29. let uspořádalo na jeho počest vojenskou přehlídku za osvobození od fašismu. Po dobu nepřítomnosti jej tedy zastupoval ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov.
A ten si přátelsky  45 minut vychutnával cigaretu za cigaretou s prezidentem České republiky Milošem Zemanem. Naši novináři opět zuří, ale myslím si, že normální lidi naopak vítají, že tato malá země uprostřed Evropy se nechová jako omámená ovce a má svůj rozum.

Pane prezidente, milý Miloši, opět díky, díky, díky.

Putin dorazil s tříhodinovým hodinovým zpožděním a nechal čekat jakousi Merkelovou. Holčičika se urazila a schůzku zrušila a to je dobře...

Prezident Ruské federace nedělá věci náhodně. Když ta ženská stále mele něco o sankcích a ignoruje nástup fašistických sil, za což je mohutně doma kritizována nejen aktivisty a opozicí, ale i bývalými velikány německé politiky Helmutem Schmidtem, Günterem Verheugenem, Gerhardem Schrödrem, Hans Dietrichem Genscherem,  tak proč by se s ní měl setkávat.

Frau Merkel začíná být nudná...

Rusko má jistě  problémy díky sankcím, ovšem Německo je na tom možná ještě hůř a zažívá nebývalý pokles. Podnikatelé zuří. Ale ekonomika je jen jednou v podstatě méně významnou stránkou.

Zatímco Putin díky sankcím získává podporu 90% obyvatelstva (protože hloupost Západu každého Rusa prostě musí naštvat),svazačka Merkelová ztrácí.

Bude –li ještě tak půl roku udržovat sankce a podporovat Porošenka, pak holčičku čeká, že jí euroskeptická Alternativa pro Německo vytlačí z vládních pozic a zleva potopí Die Linke bojácnou a nemastnou SPD. A upřímně řečeno, nic jiného by si Německo a hlavně Evropa nezasloužily.

Kdybych to shrnul :

Zeman uhájil čest naší země, tím, že  odmítá tupost tzv jednotné politiky.

Pro Merkelovou začíná platit: Dost bylo Merkelové, a to nejenom ve vztahu k Rusku a Ukrajině, ale i z hlediska hospodářské politiky, která eurozónu dál a dál potápí.

A Putin kromě pozdravu a rozloučení v italštině nepokládal vůbec za nutné toto setkání komentovat. Prý byl dle komentátorů velmi spokojen. No aby nebyl, když se nemusel setkat s tou otravnou ženskou .

Jo, zapomněl jsem na Porošenka...Ale to je v podstatě jen mediální útvar bez reálného významu do budoucna, proti němuž se už dnes šikují opoziční síly, aby ho odstranili.

Ať žije budoucí Majdan!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Vyvadil

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Stanislav Hošek: Jak to asi může pokračovat

12:12 Stanislav Hošek: Jak to asi může pokračovat

Představitelé deseti zemí NATO souhlasí s tím, že Ukrajinská armáda může jejich rakety delšího dolet…