Josef Provazník: 100% slušnosti, 100% lásky a 100% pravdy? Raději volím nedokonalý originál

27.01.2018 12:07

Musím říct, že to druhé kolo prezidentských voleb už ani nevnímám jako souboj mezi Drahošem a Zemanem. Spíš jako souboj mezi dvěma světy. Tím falešným, vyzdobeným blyštivými cingrlátky, a tím skutečným, který vypadá mnohem méně lákavě, ale je o to reálnější.

Josef Provazník: 100% slušnosti, 100% lásky a 100% pravdy? Raději volím nedokonalý originál
Foto: Česká televize
Popisek: Debata kandidátů na prezidenta Miloše Zemana a Jiřího Drahoše v Rudolfinu v režii České televize

Já budu hlasovat pro normální svět, kde se občas chlastá, občas nadává a občas udělá nějaká nepěkná věc

V tomhle světě se občas urážíme, dělám si srandu z bloncek, Romů a homosexuálů. A necítíme se o to horší ani neslušnější. Vážně ně.

V tomhle světě si nikdo nepotrpí na pokrytecké moralizovaní a prázdné fráze o evropských hodnotách, solidaritě, lidských právech a nutnosti podělit se o svůj majetek s méně schopnými jedinci ze zemí třetího světa.

Nikdo v tomhle světě nevidí za každým bukem Putina a nemyslí si, že když někdo jiný kritizuje Evropskou unii, tak je placený Kremlem.

Občas se v tomhle světě řeší hovadiny, blábolí se, podvádí se, lže, nedrží se slovo a je to celkově pruda. Ale já na nějaké z gruntu předělání světa nevěřím. Tyhle snaha vždycky skončily velkým průšvihem a kocovinou.

Nechci žádnou revoluci (rádoby)dobra. Žádné převratné změny, po kterých na zem sestoupí údajní andělé. Zkrátka a dobře, nevěřím na pohádkový boj DOBRA proti ZLU, jak mi to líčí "lepší lidé" z médií, umělecké sféry a neziskového světa.

Nechci žít v uměle vytvořeném světě, kde místo lidí z masa a kostí žijí navoněné mumie s protáhlým úsměvem jako z klipu Soundgarden "Black Hole Sun".

Zeman není žádný sympaťák, ani snad vzor hodný následování, ale je to normální člověk z masa a kostí. A to já jsem taky. Občas někoho zbytečně urazím, občas se (zbytečně) urazím, občas někoho pomlouvám, občas si dám víc než jedno malé pivo atd .

Radši budu volit nedokonalý originál i se všemi jeho chybami a omyly, než údajně bezchybný produkt, na jehož obalu mi výrobce (kdo ví odkud) slibuje, že jeho zboží obsahuje 100% slušnosti, 100% lásky a 100% pravdy.

Vyšlo na eportal.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…