Josef Provazník: BBC vzorem pro Českou televizi?

14.12.2017 15:42

Reportérka pobíhá s tamponem po ulici, dívka se svěřuje o změně pohlaví a k tomu znásilněný muž. Už brzy v České televizi!

Josef Provazník: BBC vzorem pro Českou televizi?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ovládání od televize

Jeden z mých facebookových přátel ve mně probudil sdíleným videem z BBC Three, kde jakýsi mladý "ženomuž" mudruje nad zastaralosti rozdělování na muže a ženy, nezměrnou zvědavost. Tak jsem se podíval na Facebook této britské veřejnoprávní stanice blíž a jsem z toho dost perplex.

Je to stanice pro mladé, tak jsem čekal muziku, cestování, sport atd. Ale, kdepak. Je to čistokrevný neomarxismus v praxi. Navíc pod pláštíkem veřejnoprávnosti. V jedné z reportáži se např. redaktorka stanice vypravila do ulic a oslovovala muže s otázkou, co vědí o menstruaci.

Mávala tamponem a nalívala do sklenice jakousi červenou tekutinu. K tomu blábolila něco o "věku rovnosti". Jiné video zase nabádalo, aby lidé nebyli zlí na ty, kdo neslaví Vánoce. A samozřejmě tam ukazovali dva černochy, černošku a černocha, muslima atd. Asi tím chtěli říct, že zlí bílí Britové diskriminují ostatní.

Další video příspěvek oslavoval patnáctiletou holku, která právě prodělává změnu pohlaví. Jindy se tam rozplývali nad videem malého Američana, který se rmoutil nad tím, že lidé jsou zlí na toho, kdo je jiný. K tomu samo desítky reakcí "celebrit", které se radovaly nad jinakosti a nabádaly jej, aby zůstal sám sebou.

Ale to ještě není vše. Pak tam jakýsi, prý, "statečný" muž hovořil o svém znásilnění. Prostě velké téma. Asi jako MeToo. Dále tam, pro mě neznámá, rozteklá raperská černošská celebrita povídala něco o outfitu. V předchozích dnech tam pak vystupoval muslimský hipster.

A samozřejmě tam taky vystupuje neupravená lesbička v černém triku, která juchala nad tím, že je na ženy a chlubila se tím, že se nelíčí. Protože to je prostě cool. Byla by to sranda, kdyby člověk nevěděl, že BBC je hlavním vzorem pro Českou televizi. Takže....COMING SOON...i na našich obrazovkách. Neomarxismus rulez! (abych byl taky cool).

Vyšlo na eportal.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla