Karel Januška: Bezzubý Parlament

25.04.2020 12:32

Poslanecká sněmovna jedná v duchu totalitního systému. Ve strachu z koronaviru se poslanci rozdělili do dvou skupin.

Karel Januška: Bezzubý Parlament
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

Poslanci se domlouvají na "spravedlivém" rozdělení účasti na jednání. Nic takového Ústava nedovoluje. Jsou strachem bezsebe z toho, jak je skolí koronavirus. Navzdor nařízení premiéra o přísné karanténě se domnívám, že by se Parlament měl sejít. Víc než koronavir ohrožuje občany špatný stav v naší justici.

Vážení senátoří, vážení poslanci
Naše republika poškozuje základní občanská práva. Domnělé nebezpečí zhoubného koronaviru dává vládě možnosti, které pošlapávají principy demokracie. K moci se dostali představitelé, kteří zneuživají svou moc k prosazování svých názorů, bez ohledu na potřeby společnosti.

Ministr školství Plaga má plány, jak je třeba reformovat školský systém. Nepřiznává, že dosavadní školství, hlavně na právnických fakultách, neuznává základy demokracie. Soudci rozhodují o všech sporech. Soudce (nikoliv státní zástupce) určuje, kdo bude spor řešit. Pravda je u každého soudu jediným kriteriem, o kterém soudce rozhoduje.

Ústavní soud neplní svou povinnost. Nelze zachovávat beztrestnost soudců do nekonečna. Nespravedlivá rozhodnutí soudů nelze předávat řešit nižším soudům. Takovou pravomoc Ústavní soud nemá. Povinností Ústavního soudu je zabezpečit spravedlivé rozhodování u všech soudů. Když ÚS nalezne nespravedlivý rozsudek, musí opravit nebo zrušit všechny právní normy a postupy, které nespravedlnost způsobily. Řešení sporu musí vrátit soudu, který nespravedlivý rozsudek vynesl.

Parlament by měl ocenit práci prezidenta republiky. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu, a v důsledku likvidace Nečasovy vlády, by mu měl doporučit, aby zvážil svou abdikaci.

Parlament by měl připomenout soudcům, na jakých základech spočívá jejich rozhodování. Zákony přírodních a technických věd jsou nedílnou součástí zákona. Nejnovější poznatky z technických a lékařských věd nesporně do zákona patří.

Tisíce občanů poškozených chybnou činností justiční mafie je v neustálém stresu. Někteří soudci si samozřejmě vyloží ohrožení koronavirem po svém způsobu, a budou odkládat nařízená stání. Zločiny proti lidskosti ohrožují občany víc než koronavir.

O vazebním zadržení občana rozhoduje soudce, který se stal jeho zákonným soudcem. Potrestaný nebo obviněný nesmí být zbaven svého zákonného soudce. V soudním řízení musí soud vyhodnotit každý předložený důkaz. Každý spor má nárok na dva zákonné soudce, případně rozhodnutí dovolacího soudu.

Lichva je trestný čin. Špatné zákonné nařízení předcházejících zákonodárců je třeba napravit. Šmejdi a lichváři musí být v demokratické společnosti potrestaní. Pouze oprávněné dluhy se musí platit.

Státní úředníci musí plní cíle, které si současná vláda stanovila. Vedoucí státních úřadů jsou za to zodpovědní. Při nástupu nové vlády jsou vedoucí státních úřadů nově jmenovaní, aby bylo možné spořádaně měnit levo-pravé vlády, podle vůle voličů. Členové Parlamentu nesmí být členy vlády. Je třeba oddělit funkci zákonodárnou a výkonnou. Problém vyřešili už v První republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.