Karel Januška: Justiční mafie

20.06.2020 8:40

Zveřejněním o obvinění pana Pelty a dalších občanů se Česká republika dopouští trestného činu pomluvy.

Karel Januška: Justiční mafie
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

Pane premiére, dámy a pánové z Parlamentu,
aby stát byl stabilním v delším období, je nutné, aby většina jeho občanů uznávala legitimitu vlády. V totalitě se panovník neptá po své legitimitě. Tu může získat tím, když je právo vládnout odvozeno z pokrevní příbuznosti, nebo na základě politických či náboženských idejí.

Matematika zajišťuje, aby soudy rozhodovaly spravedlivě v každém zřízení. K tomu slouží dva základní předpoklady: Každý spor musí být rozhodovaný pouze mezi dvěma účastníky sporu. Jeden je žalující strana, druhý je strana žalovaná. Principu se říká vyloučení třetího (účastníka). Druhým požadavkem je nutnost, aby výrok soudce k jedné straně sporu byl opakem výroku ke druhé straně sporu. V právní vědě jde o důkaz opakem. Byl zahrnutý v předpisech pro soudce, kdy jsou povinní důkazu použít. V matematice jde o důkaz sporem: Výrok je pravdivý tehdy a jen tehdy, když je pravdivý i ve svém opaku.

Naše republika není právním státem. Ústavní soud je soudem jenom z poloviny. Jestliže ÚS najde nespravedlivý rozsudek některého soudu, pak je jeho povinností učinit taková opatření, aby k obdobné nespravedlnosti už nikdy nedošlo. Musí v právních normách a postupech odstranit chyby, které vedly k nespravedlnosti. Musí se chovat přesně podle znění Ústavy. Výkladem právních předpisů nesmí docházet k nespravedlivému rozhodování soudů.

Správní soudnictví je výmysl totalitního systému. Tajná bezpečnost má podléhat správním úředníkům ministerstva vnitra. V totalitě tajná bezpečnost mohla činit cokoliv. Mohla obvinit a veřejně odsoudit paní Horákovou. Po sametové revoluci nebyl nikdo za tento trestný čin odsouzen a potrestán. Nyní jsme svědky veřejného obvinění skupiny pracovníků ministerstva. Jsou zveřejněna jejich jména, což je trestným činem pomluvy. Pouze obecný soud má právo i povinnost rozhodovat o pravdivém tvrzení obžaloby.

Prezident Zeman nemůže být normou pro spravedlivé rozhodování. Pomluvil novináře Peroutku, a naše soudy ho zbavily svéprávnosti tím, že učinily státní úřad jeho zástupcem. Výrok soudu měl být: „Občan Zeman nepředložil důkaz o existenci novinového článku. Je povinen omluvit se žalující straně a zaplatit výlohy žalující straně. Výkon rozhodnutí soudu se odkládá do doby ukončení funkce prezidenta.“

Pane premiére, Vaše jednání s komunistickou stranou je ohrožování demokracie. Komunistické strany mají ve svých idejích zakotvené, že jsou jedinou správnou stranou, která je předurčená k vládnutí. Po sametové revoluci zůstala moc soudní prakticky nedotčená. Vysoké školy nadále vychovávaly „občany s právnickým vzděláním“, ignorovaly a stále ignorují antické pojetí pravdy. Ani jeden soudce nebyl zbavený soudcovského taláru. Místo právního státu máme stát řízený justiční mafií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…