Karel Januška: Soudci jsou nazí

10.03.2016 15:45

Jsme státem, ve kterém se nedodržují zákony a soudci rozhodují v rozporu se zdravým rozumem a matematikou.

Karel Januška: Soudci jsou nazí
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Každé rozhodnutí soudce musí být ve tvaru příčina – důsledek. V matematice se tomu říká implikace. Rozhodnutí soudce musí být obsahově identické ve vztahu jak k žalující straně, tak k žalované straně. Musí být identické jak na Vsetíně, tak v Karlových Varech. Čili musí platit také obrácená implikace. V matematice se takovému výroku říká ekvivalence. Za Rakouska byla tato skutečnost předepsaná v soudním řádu takto: Skutky, pro jejichž existenci zákon stanoví domněnku, nepotřebují důkazu. Důkaz opaku jest dovolen, pokud jej zákon nevylučuje. Zákony matematiky si může každý soudce (pokud ho to nenaučili při studiu) ozřejmit na netu http://www.matematika.cz/pravdivost-formuli. Výrok „Smlouva je platná, protože žalující neprojevil naléhavý právní zájem“ nesmí vynést žádný soudce, protože není splněna implikace (příčinná souvislost).

Soudci ignorují literu Ústavy. Ústava každému soudci nařizuje, že nesmí ohrožovat nezávislé rozhodnutí své, ani jiného soudce. Přikazuje mu, že nesmí rozhodovat podjatě. Důsledkem má být osobní zodpovědnost každého soudce za svá rozhodnutí. Soudci ale postupují podle zavedených praktik z totalitního systému. Odvolací soudy ve velké většině nesoudí meritum věci, ale vrací soudní spisy zpět soudci I. stupně. K takovému kroku nemají právo, protože rozhodnutí  soudce nesmí nikdo (ani soudce nadřazeného soudu) ohrožovat. Odvolací soudy se zbavují osobní zodpovědnosti za svá rozhodnutí. Navíc rozhodují ve tříčlenných senátech a jejich rozhodnutí nemusí být jednomyslné. (Pouze jednomyslné rozhodnutí může být pravdivé.)

Ze státního rozpočtu si soudci si přisoudili peníze. Domnívají se, že k tomu mají právo. Ale jestliže si soudce přisuzuje nějaké peníze, nepochybně jedná podjatě, protože ohrožuje svou nestrannost.

Je chybou zákonodárců, jaké právní předpisy nechávají umístit do Sbírky zákonů.

Jedině zákonodárci mohou současný stav napravit. Je nezbytně nutné, aby zákonodárci přinutili soudce k tomu, aby respektovali zákony matematiky, literu Ústavy, a do řízení státu nezasahovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…