Karel Januška: Vláda strachu

27.04.2020 11:15

Tam kde nevládne spravedlnost, nelze mluvit o demokratickém právním státě. Totalita věděla, jak jednoduché je vládnout za pomoci strachu.

Karel Januška: Vláda strachu
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

V republice jsou poškozovaná základní občanská práva. K moci se dostávají zvolení představitelé, kteří zneužívají moc výkonou. Do právních norem vsunují zákonná nařízení, která slouží k obohacování jednotlivců, nebo politických uskupení.

Česká televize se stala propagátorem lživých úvah. Profesor Pirk v tisku i rozhlase přesně popsal, jak je třeba pohlížet na současné nebezpečí koronaviru. Spolu s celou rodinou tuto chřipku prodělal. Je přirozené, že většina obyvatel může toto onemocnění prodělat. Uvádět číselné hodnoty počtu nakažených je nesmysl. Při hodnocení virové nákazy se vždy musí uvádět poměrné hodnoty, třeba na milion občanů.

Vymýšlet omezování občanských práv v ministerských křeslech je ukázkou diletanství, které republika musí dodatečně zaplatit. Profesor Pirk se mýlí v délce doby, kdy u nás vládlo právo a spravedlnost. Pouze v době První republiky, čili dvacet let. Po druhé světové válce se ujala moci totalitní levice. Vlády měly strach pouze z nemocí. Proto máme jedno z nejlepších zdravotnictví na světě. Ale levice nehodlá připustit, aby bylo "pravdě a spravedlnosti" uděleno takové místo, které jí v právním státě náleží. Je trapné, když rektoři vysokých škol hájí své finanční nároky, a školy vychovávají "občany s totalitním právnickým vzděláním".

Skupina moderátorů kolem Václava Moravce hlásá bludy. Propagují totalitní justici, která se zformovala uchopením moci po druhé světová válce. V justici vládne pořád "národní socialismus", zajišťovaný zvolenými zákonodárci. Ústavní soud je institucí, která kryje nespravedlivá rozhodování soudů. Objektivní pravda je nahrazená "závazným právním názorem".

Současné rozhodnutí správního soudu má jednu podstatnou chybu. Správní soudnictví nepatří do právního státu. Každý soud se musí řídit pravidly, která platí tisíciletí. Místo správních soudů mají být úředníci, kteří mají obdobné vzdělání jako všichni právníci a soudci. To, že tento soud nalezl několik pochybení v činnosti vlády je ukázkou zmatenosti našeho "socialistického" uspořádání státu. Státní úředníci měli zasáhnout před rozhodováním ministra zdravotnictví a ministra vnitra.

Pravda a spravedlnost musí být jediným kriteriem, o kterém soudy rozhodují. Soudci mohou použít i své morální cítění, aby tresty nebyly příliž kruté. Proto máme dvoustupňové soudnictví.

Současný zdravotní stav našeho prezidenta rozhodně není dobrý. Má významný podíl na morálce. Poškozuje dobré jméno republiky. Soudci a některé politické strany kryjí jeho zdravotní stav. Parlament by ho měl přinutit, aby abdikoval. Jestliže prezident i Ústavní soud neplní své povinnosti, pak místo právního státu máme právnický absurdistán.

Parlament by měl okamžitě vrátit žáky a studenty do škol. Měl by znovu projednat svůj zasedací pořádek a jednání dolní komory. Měl by si uzákonit, že odměna poslance závisí na jeho účasti na jednání. Střídání předsedů v jednáních je nesmyslné. To spravedlnost občanům nepřinese.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …