Karel Orlík: Arafatův kolega přiznal něco neuvěřitelného. Tohle by si měl přečíst Matěj Stropnický

02.04.2017 14:19

Žádný palestinský národ neexistuje. Vytvoření palestinského státu je pouze záminka pro pokračování našeho boje proti Izraeli. Mezi dnešními Jordánci, Syřany, Libanonci nebo Palestinci není žádný rozdíl.

Karel Orlík: Arafatův kolega přiznal něco neuvěřitelného. Tohle by si měl přečíst Matěj Stropnický
Foto: Archiv
Popisek: Palestina

V pátek 31. března uplynulo  40 let od památného rozhovoru člena výkonného výboru OOP Zahíra Muhseina s holandským deníkem Trouw, ve kterém Muhsein uvedl:

„Žádný palestinský národ neexistuje. Vytvoření palestinského státu je pouze záminka pro pokračování našeho boje proti Izraeli. Mezi dnešními Jordánci, Syřany, Libanonci nebo Palestinci není žádný rozdíl.

O existenci palestinského národa hovoříme jen z politických a taktických důvodů, protože arabský národní zájem vyžaduje existenci samostatného palestinského lidu jako opozici k sionismu.

Suverénní jordánský stát, mající své definované hranice, nemůže vznášet nárok na Haifu, Jaffu, Berševu a Jeruzalém. V momentě, kdy vyhlásíme náš stát Palestina, nebudeme váhat ani minutu a spojíme Palestinu s Jordánskem.“

Za „vyzrazení taktiky“ byl Zahír Muhsein v roce 1979 v Paříži zavražděn. Snad zcela zbytečně, poněvadž podobnou myšlenku nalezneme v Palestinské národní chartě:

„Palestinský národ je integrální součástí arabského národa.“ (článek 1.)

Zakladatel izraelské strany Balad, Azmi Bishara prohlásil v jiném rozhovoru: „Nemyslím si, že existuje nějaký palestinský národ. Nikdy neexistoval, na tom trvám.“

Izraelská levice srovnávala židovský nacionalismus s tím palestinským, čímž srovnávala nesrovnatelné. Ten židovský je starý tisíc let, tzn. starší než jiné nacionalismy, a je založen na pozitivní hodnotě: na lásce k národu a vlasti. Ten palestinský byl vymyšlen v roce 1969 a stojí na negativní hodnotě: na popírání Izraele jako židovského státu!

Co z výše uvedeného vyplývá? Neexistuje-li „palestinský národ“, neexistuje rovněž „palestinské území.“ Nelze okupovat území, které nikdo legálně nevlastnil. I kdyby se všichni antisemité v OSN na hlavu postavili.

Peelova komise měla v roce 1937, mimo jiné, posoudit v tehdejší Palestině situaci v oblasti pozemků. Před komisi vypovídal jeden z největších nepřátel Židů, Haj Amin al-Husseini. Prohlásil, že většina pozemků byla prodána Araby velice ochotně za přemrštěné ceny. Neúrodnou a zanedbanou půdu arabští majitelé rádi prodávali a velice zbohatli. Když Židé půdu zkultivovali a přeměnili poušť v kvetoucí zahradu, chtěli se Arabové prodané půdy zmocnit několika válkami. Kdysi prodanou půdu chtějí dodnes „osvobozovat.“ Pokrytci.

Převzato z blogu autora, titulek upraven redakcí.

Vyšlo na eportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …