Kateřina Amiourová: Boží mlýny

16.04.2016 18:45

ČSSD je povinována Zdeňku Altnerovi lichvářskou sumu a navíc díky svému jednání může i o své sídlo znovu přijít, protože mu znovu nechce zaplatit (nyní 337 milionů na něž vyrostlo smluvní pokutou za 16 let, kdy se nedělo nic, původních 18 milionů- jak řekli, rozpočet na dva roky jejich strany, který dostanou od státu na činnost).

Kateřina Amiourová: Boží mlýny
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Jsou to boží mlýny? Jsou a nejsou. Když se smlouýva podepisovala (Miloš Zeman s vědomím Oty Svobody), nylo to bez schvalování jakéhokoliv grémia - a to nejsou boží mlýny, to je deficit demokracie. Když nyní dělá, že neví, komu má zaplatit povinnou částku , je to opět deficit demokracie. Ale boží mlýny jsou, že jak ona, tak všechny ostatní parlamentní strany, se celá dlouhá deseti letí nevěnovaly otázce lichvy, kterou vyškrtly ze zákoníků, aby se do nového občanského dostalopouize ustanovení, že platit je nutno čátku obvyklou. A co je toto, pokud se to zaplatí, než velmi nevýhodný judikát o obvyklé částce. Nevhodný, pro ty tisíce dlužníků, které máme.

ČT24 oznámila, že exekutoři aktuálně vymáhají 350 miliard Kč. Děleno deseti miliony, jde o 35000 Kč na osobu včetně miminek. Tedykaždá hlav rodiny by si měla připrav it 140 0000 Kčš. Ale nedostane je od státu jako ČSSD na činnost,  ani je každému nepůjčí v bance za tři dny. Tolik trest za to, že mlčíme, když se tady už dvacet pět let monotonně řičí o tom, že dluhy xe mají platit. Opravdu se mají platit všechny dluhy a vždy? (opět jde o demokratický deficit.) A není to náhodou tak, že  jen 1800 Kč je vlastní dluh a 17x - 18x tolik je příslušenství? Jde o drobný trik - žádný exekutor nechce, aby dlužník zaplatit částku dlužnou věřiteli, jako otrok platící příslušenství je totiž užitečnějčší. Pro lichváře. A tak se docela dobře může stát, že ČSSD  bez bankovní adresy, kam by měla povinnou částku poslat, bude mít ještě jednou, týmž Zdeňkem altnerem zablokován a zabaven třeba Lidový dům.

Po pravdě řečeno, nenapadá mne jiný způsob, jak pokrátit dané miliardy exekučních korun, než nýástup armáídy dobrovolných ale zkušených právníků, kteří začnou vyrábět jeden užitečný titul za druhým. Jenže to nesmí být babráci, jako byliá ti, kteří se soudili o církevní retutuce nebo Klausovu amnestii.

Ve skutečnosti samozřejmě není exekuoévaný každý Čech, ale jak vidno podle té horentní sumy, někteří mají dluhy o to strašnější Ba jsou tak strašné, že dosáhly míry, jíž lze označit pouze jako nesplatitelná! A stát jim na činnost nepřispěje a nepřispěje. Ani kdyby potřebovali po operaci stovku deně na lázně. No ale na časy se přeci jen blýská?

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…