Kateřina Amiourová: Projev, který bohužel nezazněl v PSP ČR

10.10.2014 20:16

Ĺuboš Blaha vystoupil 23.9. v Národní radě Slovenské republiky s projevem, který stojí za pozornost, proto jeho videozáznam uvádím celý, pan Blaha je aktivní pacifista, který kouzelným způsobem argumentuje proti válečnému štvaní, kterého je i česká kotlina, kde nyní probíhají v Praze Majdany zřejmě jako předvolební kampaň TOP, plná.

Kateřina Amiourová: Projev, který bohužel nezazněl v PSP ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání poslanecké sněmovny

S bytelným filozofickým základem nám ilustruje, jakým způsobem mohou štváči válku vyvolat, a co musíme dělat, pokud se válce chceme vyhnout, jaké postoje jsou produktivní a jaké vedou do slepé uličky, obratným způsobem překonává zakořeněnou rusofobii a argumenty rusofobů, ač sám není rusofil. Pan Blaha publikuje též knihy a v českých médiích: Britských listech a Parlamentních listech.

Byli bychom velmi šťastní, kdyby takovýto projev zazněl i v českém parlamentu: 

Mezitím v českém parlamentu řádí Majdan pořádaný TOPkou a jejími sympatizanty: http://video.aktualne.cz/dvtv/nazory-zemana-hranici-s-vlastizradou-tvrdi-michael-kocab/r~0d27e8e84f0611e4975f0025900fea04/ Roman Roun Myslím, že je ideální doba, abych zveřejnil soukromé číslo mobilního telefonu Michaela Kocába. Pošlete mu SMS, co si o něm myslíte, já už to udělal . Tedy: 602365026 "Spolu s Michalem Kocábem a Janem Urbanem jsem autorem petice občanů, kteří se distancují od jednání naší vlády a hlavně prezidenta Zemana ve věci konfliktu na Ukrajině. Zítra bude v Praze na Hradčanském náměstí shromáždění, které petiční akci uzavře. Budu rád, když přijdete." ...z FB stránky Martina Bursíka. PS. peticí myšleny podpisy sebrané organizátory pražského Majdanu na Staroměstském náměstí, kde tito pravidelně řečnili.

Jaký to rozdíl mezi Drtinovou, Kocábem, Bursíkem, Štětinou, Schwarzenbergem a panem Blahou!!!!!!

Schwarzenberg - Čechy nudí demokracie

Oldřich Kalous: Tak spící knížepán a zednář v jedné osobě se nechal v tomto týdnu v tisku slyšet, že nás obyvatele ČR - Čechy nudí demokracie. A proto se svými kumpány typu Bursíka, Kocába, Hudečka a jemu podobných osob se zřejmě rozhodli k tomu, že tu budou podporovat ten ukrajinský fašismus, asi počítají s tím, že by se také nějáká forma fašismu dostala i do naší země a oni by pak tomu funkcionařili. Nebo se mýlím? To s jakou vervou podporují fašisty v Kyjevě se mě to tak jeví, že chtějí i v naší zemi praktikovat nějáký ten druh fašismu. Kdyby byli soudní, tak by spíše fašismus včetně toho kyjevského odsoudili, ale to oni ne. No já bych to upřesnil, pane knížepáne a zednáři v jedné osobě. Kdo nás tady nudí s těmi názory ze sna, jste Vy osobně. A také zapomínáte. Když byly prezidentské volby, tak jste slíbil, že pokud nevyhrajete volby na funkci prezidenta, že odejdete z politiky, ale pořád se tam nějak držíte. O co Vám jde?...

http://radimvalencik.pise.cz/1713-takto-dnes-u-nas-nastupuje-fasismus.html

Medvěd Brtník: V poslední době se v našich diskusích čím dál častěji přetřásá otázka, co je a co není fašismus a jestli je tedy Ukrajina fašistickým státem. Rád bych tedy přihodil svých pár postřehů:

Fašismus je politicko-ideologické hnutí, které pokud se dostane k moci, okamžitě zavádí otevřenou teroristickou diktaturu těch nejreakčnějších, nejšovinističtějších a nejimperialističtějších struktur finančního kapitálu.

Fašismus je výrazem neschopnosti těch nejreakčnějších sil monopolního kapitálu udržet kontrolu nad obyvatelstvem (resp. jeho nižšími vrstvami) za pomoci parlamentní demokracie.

Fašismus staví na prolnutí státní moci s mocí finanční oligarchie nebo dokonce podřizuje státní moc nadvládě finančního kapitálu.

Fašismus nerespektuje a odstraňuje veškeré demokratické svobody a aplikuje bez zábran teror vůči veškerým demokratickým silám.

Fašismus se vyznačuje nekritickým obdivem a posvátnou úctou k silným jedincům a vůdcovským autoritám.

Fašismus je typický svým zuřivě zaslepeným antikomunismem, z něhož dělá státní doktrínu.

Fašismus je fascinován násilím a brutalitou.

Ideologie fašismu je snůška šovinistických, rasistických, sociálně-darwinistických názorů.

Fašismus je založen na demagogii a lžích, na jejichž základě se snaží získat masovou podporu středních vrstev.

Fašismus je krajní prostředek používaný pro účely udržení moci kapitalistického systému, který se ocitl v krizi.

Shrňme si tedy základní znaky fašismu:

ANTIKOMUNISMUS A POHRDÁNÍ TĚMI, KDO SI VYDĚLÁVAJÍ PRACÍ
OTEVŘENÉ NÁSILÍ A TEROR VŮČI OPONENTŮM
NERESPEKTOVÁNÍ DEMOKRATICKÝCH SVOBOD
ODSTRAŇOVÁNÍ DEMOKRATICKÝCH STRUKTUR
NÁRODNOSTNÍ A RASOVÁ NENÁVIST
NEKRITICKÝ OBDIV K SILNÝM JEDINCŮM A VŮDCOVSKÝM AUTORITÁM
MILITARISMUS A ÚZEMNÍ ROZPÍNAVOST
FASCINACE NÁSILÍM A BRUTALITOU
PODŘÍZENÍ STÁTNÍCH STRUKTUR ZÁJMŮM FINANČNÍ OLIGARCHIE A VELKOKAPITÁLU
ZUŘIVÝ A ZASLEPENÝ FANATISMUS
SOCIÁLNÍ DARWINISMUS (NEOLIBERALISMUS)
NESTOUDNÉ LŽI A MANIPULACE VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ
SNAHA O PODPORU STŘEDNÍCH VRSTEV
OBHAJOBA SELHÁVAJÍCÍHO KAPITALISTICKÉHO SYSTÉMU.

Je tu snad něco, co by současná ukrajinská moc nesplňovala?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

13:04 Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

Denní glosy Petra Hampla.