Kolapsy civilizací na Kokořínsku

03.03.2012 15:00

K semináři Kolapsy civilizací včera a dnes, konaného 1. března 2012.

Kolapsy civilizací na Kokořínsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace

Je současný životní styl západního světa udržitelný, nebo stojí naše civilizace před kolapsem? Jak se v případě zhroucení infrastruktury, institucí i celkového společenského řádu chovat? Na tyto a spoustu dalších otázek se snažili najít odpovědi účastníci semináře „Kolapsy civilizací včera a dnes“ konaného 1. března 2012 v konferenčním sále Hotelu Kokořín a v nedaleké Galerii Truhlárna.

Hlavní náplní semináře byly přednášky celkem pěti společenských vědců, kteří ústřední téma nahlíželi každý ze svého pohledu. Historik Miroslav Bárta mluvil o kolapsu starověkých civilizací, ekonom Milan Bubeníček rozebíral současné ekonomické mýty a pověry, ředitel Ústavu světových dějin FF UK Martin Kovář objasnil technologii vládnutí v krizových situacích ve Velké Británii, geolog a klimatolog Václav Cílek popisoval tři vrstvy proměny dnešního světa a archeolog Václav Brůna představil staré mapy jako obrazy paměti krajiny.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PR článek

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…