Ladislav Kašuka: Svět potřebuje novou „Varšavskou smlouvu“

11.06.2015 12:37

Protože pouze blázen začne myslet na obranu své země až v okamžiku, kdy je jeho země napadena nepřítelem!

Ladislav Kašuka: Svět potřebuje novou „Varšavskou smlouvu“
Foto: archiv L. Kašuky
Popisek: Ladislav Kašuka

Tím nechci říci, že by měl vzniknout úplně stejný vojenský pakt se stejným názvem, nýbrž to, že země, které nechtějí být ekonomicky a politicky v područí neustále se do vnitřních záležitostí druhých zemí vměšujících USA, se logicky musí spojit v nějaké té organizaci, nebo paktu, který je v případě hrozící vojenské agrese dokáže uchránit od osudu zemí jako je Irák, Libye, Afghánistán, nebo Sýrie, které se stali obětí amerických invazí, nebo ve kterých USA poskytlo podporu nelegitimním extremistickým organizacím stojícím proti legitimním vládám.

Při dnešním geopolitickém rozložení světových sil je jasné, že země, které by skutečně chtěly provozovat na Americe nezávislou politiku, musí hledat spojence v Ruské federaci, nebo v Čínské lidové republice (absolutní jistotou bezpečí je pak spojenectví s Ruskem i Čínou zároveň). Ve světle agresivní politiky USA, která se v posledních letech stupňuje měrou rovnající se postupné ztráty ekonomického a politického vlivu této země, se ukazuje, že pouhé ekonomické společenství na ochranu svobody a nezávislosti proti za každou cenu na špici se snažící udržet Americe bohužel nestačí!

V rámci světové ekonomické a politické rovnováhy a zabránění celosvětového diktátu jedné země a jednoho vojenského paktu (tedy NATO, která není ničím jiným než nástrojem USA a jejich vazalů) je tedy každým dnem aktuálnější myšlenka vytvoření nějakého nového obranného paktu, který by sdružoval země toužící po svobodě, nezávislosti a spravedlivé ekonomicky vzájemně výhodné spolupráci a chránil je před chamtivou lačností po uši zadluženého Washingtonu!

Ladislav Kašuka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přemysl Votava: Útok na demokracii

11:24 Přemysl Votava: Útok na demokracii

Slyším ty stále stejné medové řeči o naší úspěšné cestě od komunistické totality k vyspělé evropské …