Libuše Zavoralová: Televizní předvolební debata v Ústeckém kraji

29.09.2012 12:30

Tomu, kdo sledoval včerejší speciál Václava Moravce z Ústeckého kraje, musí být jasné, proč nemohl být do debaty přizván Jiří Paroubek. Protože Jiří Paroubek by mezi touto sestavou lidí působil jako zjevení z jiného světa, ze světa politiky, ve které lidé něčemu rozumí a zároveň jsou ochotni pro druhé něco udělat. Pro všechny zúčastněné by to znamenalo debakl, a tomu bylo nutné předejít.

Libuše Zavoralová: Televizní předvolební debata v Ústeckém kraji
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Otázky Václava Moravce Speciál z Ústeckého kraje

Tristní sestava: Naprosto nevýrazná osobnost hejtmanky Vaňhové, působící dojmem hodné tetičky, která se těžko na stávající post mohla dostat díky svým organizačním schopnostem a intelektuálnímu rozhledu. Dva rasisté pod odlišnými vlajkami. Člen profláklé zlodějské strany. Neutrálně se tvářící komunistický kandidát. A opět nepřesvědčivá osobnost lídryně TOP 09, jejíž předpoklady pro výkon funkce hejtmanky kraje zůstaly jistě pro většinu diváků zahaleny tajemstvím.

V této sestavě by Jiří Paroubek vyhrál nejen jako člověk a politik, ale zároveň by svou osobností upozornil na stranu Národních socialistů - levice 21. století. A to je nežádoucí jak pro vedení ČSSD, tak pro vládnoucí pravicové strany. Co na tom, že se hejtmanem stane méně schopný člověk, vždyť těmto lidem jde o veřejný prospěch až na posledním místě.

Otázkou je, jakou roli ve výběru kandidátů sehrála průzkumová agentura. Nemyslím si ale, že by její majitelé mohli chodit spát s čistým svědomím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.