Loni bylo nejvíc podpisů pod peticí k Národnímu parku Šumava a k muslimské obci, říká poslanecká zpráva

13.07.2015 9:17

Komentář ke Zprávě o peticích přijatých Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR, jejich obsahu a způsobu vyřízení za období od 1. 7. 2014 do 31. 12. 2014, která zazněla na posledním jednání sněmovny:

Loni bylo nejvíc podpisů pod peticí k Národnímu parku Šumava a k muslimské obci, říká poslanecká zpráva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petice, ilustrační foto

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky obdržela v tomto období celkem 18 petic. Největší počet podpisů, 42 554, byl shromážděn k návrhu zákona o Národním parku Šumava. Petenti požadovali, aby senátní návrh zákona byl zamítnut.

Velký počet občanů, 24 520, nesouhlasil s přiznáním výkonu zvláštních práv náboženské organizaci Ústředí muslimských obcí. Závažnou petiční akcí v tomto období byla také petice za odvoz veškeré munice a nebezpečného materiálu z areálu bývalých vojenských skladů v katastru obcí Vlachovice a Vrbětice.

Při vyřizování petic se postupuje podle zákona 85/1990 Sb., o právu petičním, a zákona 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, ve znění pozdějších předpisů.

85. usnesení petičního výboru z 15. schůze dne 3. března 2015 ke zprávě o peticích přijatých Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR, jejich obsahu a způsob vyřízení za období od 1. 7. do 31. 12. 2014:

Petiční výbor:

I. Schvaluje předloženou zprávu o peticích přijatých Poslaneckou sněmovnou, jejich obsahu a způsobu vyřízení za období od 1. 7. do 31. 12. 2014.

II. Doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu, aby přijala následující usnesení:

Poslanecká sněmovna Parlamentu bere na vědomí zprávu o peticích přijatých Poslaneckou sněmovnou, jejich obsahu a způsob vyřízení za období od 1. 7. do 31. 12. 2014.

III. Zmocňuje předsedkyni výboru, aby s tímto usnesením seznámila Poslaneckou sněmovnu a předloženou zprávu odůvodnila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.