Ludvík Hess: Lékařka novorozeneckého oddělení mi odmítla dát informace o odloženém děťátku

12.11.2015 19:35

Ve čtvrtek 12. listopadu ve 13:49 mi mobil ohlásil, že do babyboxu v Pardubické nemocnici bylo odloženo děťátko.Hned jsem věděl, kdo je odložil. S jeho nešťastnou maminkou jsem v předchozích dnech telefonicky komunikoval. Přemlouval jsem ji, aby si klučíka nechala, nabídl jsem jim ubytování v novém azylovém domě na Hájku. Dokonce mi slíbila, že děťátko neodloží...

Ludvík Hess: Lékařka novorozeneckého oddělení mi odmítla dát informace o odloženém děťátku
Foto: Archiv
Popisek: Zakladatel babyboxů Ludvík Hess

Zavolal jsem na novorozenecké oddělení Pardubické nemocnice. Jaké bylo moje překvapení, když mi lékařka odmítla dát jakoukoli informaci, dokonce mi nechtěla ani potvrdit, že v babyboxu děťátko bylo. Prostě mi předvedla, že pediatři babyboxům opravdu nefandí! Dodatečně jsem zjistil, že nevlídná žena u telefonu byla zřejmě zástupkyně primáře Veronika Sabová.

Napsal jsem email ředitelce nemocnice, zavolal tiskovému mluvčí, a v 15:28 požadované informace získal. Trvalo to necelé dvě hodiny, přičemž smlouva mezi nemocnicí a z. s. Babybox zavazuje nemocnici, aby spolku informace podala. Pardubičtí tiskoví mluvčí mi potvrdili, že se jedná o kluka a v datu narození se spletli jen o dva dny. Novorozený chlapec je zdravý. První zprávu jsem dal manželům Rie a Jiřímu Křemenákovým, největším pardubickým mecenášům. Podpořili babybox při otevření a náš projekt velkoryse obdarovávají velmi často. Na jejich počest jsem dvě ze tří dosud odložených pardubických děťátek pojmenoval Ria a Jiří. Holčička Ria završila 31. prosince 2013 první stovku nechtěných lidských mláďat. Dnes nalezeného kluka jsem pojmenoval Antonín po svém blízkém spolupracovníkovi Ing. Tondovi Lovětínském (www.lovetinsky.cz), jenž zajišťoval (a dosud vyřizuje) stavbu a administrativu azylového domu. Tonda je čtvrtým děťátkem v pardubickém babyboxu, 128. celkem.

Ludvík Hess
Babybox pro odložené děti - Statim, předseda
Nadační fond pro odložené děti Statim, předseda správní rady

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: O čem jednali Si s Putinem

12:17 Zbyněk Fiala: O čem jednali Si s Putinem

Prohloubení strategické spolupráce s Ruskem nemá být podle Číny závislé na osobách ve vrcholných fun…