Lukáš Kovanda: Po koronakrizi už neotevře 2200 českých hospod a restaurací, další tisíce zkrachují ve čtvrtletích po odeznění nákazy

30.04.2020 18:24 | Zprávy

Po koronakrizi již znova neotevře zhruba deset procent českých hospod, restaurací a dalších stravovacích provozů. Vyplývá to z interních dat předních tuzemských pivovarů. To odpovídá zhruba 2200 provozoven.

Lukáš Kovanda: Po koronakrizi už neotevře 2200 českých hospod a restaurací, další tisíce zkrachují ve čtvrtletích po odeznění nákazy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonom Lukáš Kovanda

Další tisíce hospod a restaurací pak zkrachují ve čtvrtletích po odeznění nákazy, a to kvůli citelně a trvaleji oslabené ochotě Čechů utrácet a také kvůli ochromené poptávce ze strany zahraničních turistů. Nelze předpokládat, že zahraniční poptávka v tuzemském pohostinství se dostane na úroveň roku 2019 dříve než v roce 2023.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: Mezinárodní bezpečnost

11:34 Jan Campbell: Mezinárodní bezpečnost

V projevu, předneseném J. E. Yang Jiechi na sedmém Světovém mírovém fóru na Univerzitě Tsinghua, byl…