Magdalena Dobrá: Zbytnělé ego Milana Presse tryská jako gejzíry z nitra Filipín

04.11.2019 18:12

Pokud se vzdělané a kultivované ženě dostává přístupu, který očekává, je ochotná partnerovi vycházet vstříc v jeho potřebách, přáních, projektech a dalších věcech.

Magdalena Dobrá: Zbytnělé ego Milana Presse tryská jako gejzíry z nitra Filipín
Foto: pixabay.com
Popisek: Kráska - ilustrační foto

Na webu, který právě čtete, jsem objevila seriál o námluvách s filipínskou dívkou a jejím následném vyvolení za životní družku. Autorem je doktor přírodních věd Milan Press, který sám sebe označuje za vědeckého a projektového manažera. První článek je k přečtení zde: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Milan-Press-Jak-si-muz-v-nejlepsim-veku-muze-poridit-zenu-v-nejlepsim-veku-1-dil-594876 , druhý díl zde: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Milan-Press-Jak-si-muz-v-nejlepsim-veku-muze-poridit-zenu-v-nejlepsim-veku-2-dil-594971 , třetí část lze objevit tady: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Milan-Press-Jak-si-muz-v-nejlepsim-veku-muze-poridit-zenu-v-nejlepsim-veku-3-dil-595094 , čtvrtá na nás vyskočí zde: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Milan-Press-Jak-si-muz-v-nejlepsim-veku-muze-poridit-zenu-v-nejlepsim-veku-4-dil-595457 ,pátý díl pak nalezneme tady:  https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Milan-Press-Jak-si-muz-v-nejlepsim-veku-muze-poridit-zenu-v-nejlepsim-veku-5-dil-595695 ), a konečně šesté pokračování bylo publikováno zde: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Milan-Press-Jak-si-muz-v-nejlepsim-veku-muze-poridit-zenu-v-nejlepsim-veku-6-dil-599792

Macho šokuje krásnější pohlaví

Po přečtení šestidílné ságy vědce, projektového manažera a muže, kterého bychom směle mohli nazvat machem, jsem byla v první chvíli šokována. Co si ten člověk o sobě myslí? Jeho zbytnělé ego tryskalo z řádků jako gejzíry z nitra země. Nicméně jsem se nad některými jeho názory musela zamyslet a v některých jeho postojích mu dát za pravdu. Pohled ženy je nicméně odlišný od pohledu muže. Milan Press nejprve popisuje, jak sháněl ženu podle svých požadavků a jak se mu ozývaly různé partnerky zcela mimo ně. Nakonec narazil na, a podle svých slov si dobře vybral, Filipínku. Šlo o děvče z chudé rybářské rodiny, které nehledalo partnera. Jak se zdá, hledalo spíše zabezpečení, čehož se jí dostalo. 

Muži zaspali a ženy jim šlapou na paty

Evropské ženy jsou už o kousek dál, čímž neříkám, zda je to lépe či hůře. Hledají však partnera, ne živitele. Dokáží se totiž uživit a postarat se o sebe samy. Za to mají ale na muže větší nároky a zcela logicky se o práci v domácnosti chtějí dělit. Nechtějí být jen dobře vydržovanými či placenými služkami pána domu. Světe, div se, řada z nich má navíc i krátké vlasy. Pravda je, že evropské ženy jsou v mnohém rozmazlené, ale co evropští muži? Ti rozmazlení nejsou? Kolik z nich má skutečné mužské vlastnosti? Kolik z nich se dokáže postarat o rodinu a být ženě partnerem a oporou? Možná muži trochu zaspali a ženy jim šlapou na paty. 

Manželství je obdobou dobrovolného otroctví

Vysoce ambiciózní ženy, které by mateřství a s ním spojená omezení rušily v cestě za vysněnou kariérou, jsou mi nesympatické. Zde platí zlatá střední cesta. Ta je generacemi prověřená a vede životem poměrně bezpečně. Zkrátka a dobře: vzdělaná a kultivovaná žena hledá stejného partnera. Pokud se i jí od něj dostává přístupu, který očekává, je ochotná mu vycházet vstříc v jeho potřebách, přáních, projektech a dalších věcech. Jeden známý a docela populární psycholog nazval manželství obdobou dobrovolného otroctví. Měl tím na mysli, že občas je potřeba se přemoci a vyjít partnerovi v jeho potřebách vstříc, a to i přesto, že se mi moc nechce. Přemáhání a notná dávka odhodlání je každopádně zapotřebí. Je dobře, že Milan Press našel ženu, kterou hledal. Jeho Filipínky se zřejmě nikdo neptá, zda je spokojená i ona. Doufejme, že ano.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…