Martin Faltýn: Už za pár dní první losovačka - Účtenkovka!

13.11.2017 12:50

Čechům se rozbuší srdce, když slyší pojmy jako sleva, loterie, kolo štěstí... posléze marketingove označované jako Totto Lotto, Tutovka apod. Zařadí se mezi ně také Účtenkovka?

Martin Faltýn: Už za pár dní první losovačka - Účtenkovka!
Foto: pixabay.com
Popisek: účtenka, ilustrační foto

Znáte film Tři přání? Nevím kolik z 459 000 zaregistrovavších se uživatelů jej vidělo, ale pořád je to stejné: o lidské touze po rychlém a bezpracném zisku... Nejlépe pomocí nějakého zázraku.
Inu, podle Bible uměl zázraky akorát Ježíš a loterie se to určitě netýkalo. Spolehlivě za ta léta, co jsem na světě, vím, že to tak prostě nefunguje. Přinejmenším v mém případě. Kdyby na kole štěstí byla cena "vyhrát million" a pak "zaplatit million" - spolehlivě si vytočím to druhé.

Proč jsem se tedy já sám pustil do Účtenkovky? Rád poznávám a prozkoumávám nové věci, to je celé. Hraju ovšem férově. Rozhodně nepráskám malé živnostníky, maloprodejce apod. Všechny mé registrované účtenky jsou spolehlivě ze super- hyper- marketů, či jiných velkoprodejců na našem trhu. Jak říkám, o ty výhry mi nejde. Maximálně pak může být člověk příjemně překvapen. Dokonce jsem ani do začátku tohoto týdne nevěděl, kolik těch výher vlastně je. Několik málo tzv. hlavních v počtu 25 ks. A pak 20.000 po stokoruně. Vězte, že i to mi unikalo z hlavní strany webu Účtenkovky a marně jsem zkoumal, kdeže ty ceny jsou asi vypsány. Pak jsem se tím vším nějak proklikal a výpis cen jsem našel. Hm.

Samotné vyplňování by snad uspokojilo Shelrocka Holmese nebo luštitele křížovek.... A to jsem se omezil jsem na PC a neinstaloval jsem do mobilu aplikace a nezkoumal zda a jak ty fungují. Podle některých ohlasů "lépe a lépe" jak říkal inspektor Dreyfus v Růžovém panterovi, když pobýval v blázinci. Mně ten webový blázinec stačil. Občas jsem zaregistroval nějaký ten softwarový update... někdy k horšímu jindy k lepšímu. Je to celkem jedno.

Účtenky jsem registroval doma... pak jsem s napětím čekal, zda budou či nebudu přijaty ke slosování - důvod nepřijetí u některých jsem nepochopil a stížnost na podporu nic nevyřešila. Upřímně: ani jsem nepoznal, že by něco odpověděli. Prostě: případ uzavřen.- Ale že neprošla ani jedním ze dvou možných způsobů registrace nákupu v renomovaném obchodě, to je na pováženou. Jen jednou jsem se pokusil využít internet na svém detašovaném pracovišti, přiznám se. Systém byl chytřejší než já:

article_photo

Inu, to mnohé vysvětluje. Účtenkovka je systémem postavená na roveň sázení na webu: tedy loteriím, kasinu, pokeru a jiným hazardím hrám. Tím je řečeno vše a tím to pro mne končí. Se státem hazardní hry nehraju.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…