Martin Komárek: Babiš a jeho zbytečné prohlášení

10.01.2018 13:18

Pokud chcete rozesmát Boha, ukažte mu své plány na příští rok. Pokud ho chcete úplně zbourat, ukažte mu vládní prohlášení.

Martin Komárek: Babiš a jeho zbytečné prohlášení
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

Vládní prohlášení, podobně jako koaliční smlouvy či dlouhodobé i krátkodobé programy politických stran nemají zdaleka cenu papíru, na němž jsou napsány.

Může však nějaká vláda předstoupit před sněmovnu a říci: „my zbla netušíme, co bude zítra, natož pak za čtyři roky, ale pokusíme se v tom plavat, jak nejlíp budeme umět a pokud možno aspoň moc neškodit, když už nebudeme moci příliš prospět…“

Jistě chápete, že je to nadmíru obtížné. Vládní prohlášení je tedy něco stejně zbytečného, ale svým způsobem nezničitelného jako česká pošta.

Tím bychom mohli s Babišovým prohlášením skončit a přenechat ho historii, která se o něj nebude nikterak zajímat.

Z hlediska práce papírového otroka dne (Fridrich Nietzsche) sluší se poznamenat, že toto prohlášení je, odhlédnuto od jeho zbytečnosti, vcelku dobré. Babiš a jeho parta to mají jednodušší, neboť nemusí brát v potaz „oprávněné“ zájmy voličů malých hadů, kteří by s nimi tvořili koalici. Mohou to napsat tak, jak si to doopravdy myslí, tedy do té doby, než se pohádají.

Je vedeno snahou nakopnout línou státní správu a infrastrukturu kousek na Západ. Úporná digitalizace a investování k tomu budou směřovat, tedy pokud se sněmovna a Bůh nevysmějou celému papíru příliš brzo. Pořádek ve financích a penzích také patří k výbavě všech, kdo nechtějí chodit na Západ vchodem ne snad pro počestné služebnictvo, nýbrž pro hochštaplery.

Nepřechvalme ale, tím spíše, že by si někdo o autorovi tohoto komentáře mohl myslet, že maže Babišovi med kolem huby. Důraz na učňovské školství na prahu největší technologické revoluce v dějinách působí poněkud staromódně. Totální reforma celého školského systému měla být nejspíš na úplně prvním místě. Buď ale vláda nemá takovou fantazii, nebo střízlivě soudí, že by to nedala a zesměšnila se v tomto případě sama.

Poslanci, kdyby ale jednali podle svého vědomí a svědomí, klidně by mohli tento program schválit valnou většinou.

Ale viděl kdy někdo poslance, který by jednal podle svého vědomí a svědomí?

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…