Martin Komárek: Chytají nám Babiše

12.08.2017 14:33

Kdybych byl ještě komentátorem postavil bych proti sobě dvě teze.

Martin Komárek: Chytají nám Babiše
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

První: Sociální demokraté spolu s dalšími zkorumpovanými stranami trosek polistopadového systému chtějí zničit Andreje Babiše a tak si zachránít zbytky kůže. Druhá: Policie po půl roce konečně došla k nějakým závěrům ve skutečně podezřelém přihrávání Čapího hnízda mezi Babišem a Agrofertem. To, že máme těsně před volbami, čacké důstojníky nezajímá, žádají spravedlnost padni komu padni.

Řekl bych: Je to padesát na padesát.

Čtyři roky jsem byl poslancem. A tak vím, že politika je mnohem tvrdší, než jak jsem si coby komentátor představoval. Potkal jsem se s Milanem Chovancem. Je to bezpáteřní lstivec, který použije vše, co má k dispozici, aby dosáhl svého prospěchu. Je profesí zrádce.

Vím už, co znamená klasická strana. Je to obrovská firma. Jsou na ni přisáti podržtaškové v různých správních a dozorčích radách. Z vůle strany dosazení úředníci. Spřátelení podnikatelé, kteří se živí na zfalšovaných zakázkách.

Odchod socialistů do opozice by znamenal nejen osobní prohru Sobotky, Chovance, Zaorálka a spol. Znamenal by krach zavedené firmy, která živí desetitisíce "zaměstnanců", kteří nemusí pracovat a berou peníze.

Nuže zpět na začátek. Po tom, co vím, dávám verzi o čacké policii třicet procent. Verzi o spiknutí sedmdesát procent.

Vydávání Babiše a Faltýnka poslouží milým koaličním partnerům Ano a opozici k pokrytecké show, které má zvednout jejich padající preference. Dovoluji si prognózovat, že toto divadlo končícímu systému nepomůže. Spíš ho oslabí jako Sobotkova hra na demisi nedemisi.

Tedy pokud se Ano nerozpadne. To může být podtext této hry.

Domníval jsem se, že Chovanec kriminalizaci Babiše spustí těsně před volbami, aby se na ni nedalo odpovědět, a že po dohodě s Hamáčkem dokonce dostanou Babiše do vazby. Buď je ale Chovanec amatér, nebo má černého Petra v rukávu a vidí dál než já.

Pokud někdo chtěl, a já jsem to chtěl, aby byl případ farmy Čapí hnízdo vyšetřen nezávisle a nestranně, může už jen plakat. Po tomhle předvolebním vystoupení policii už sotvakdo uvěří, že hájí zákon a pořádek.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…