Martin Komárek: Zeman, Beran a Filip

23.04.2018 21:16

Zeman byl vypeskován za to, že místo druhého pohřbu kardinála Berana zúčastnil se zmrtvýchvstání předsedy Filipa.

Martin Komárek: Zeman, Beran a Filip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za hnutí ANO Martin Komárek

Zajisté, musel by se stát kromobyčejný zázrak, aby se důležitost předsedy Filipa vyrovnala důležitosti kardinála Berana. Ani KSČM patrně nikdy nedosáhne věhlasu katolické církve, byť je dnes v Česku asi o něco populárnější.

Zeman se přes to rozhodl správně.

Co by dělal v chrámu svatého Víta i přes to, že si s kardinálem Dukou rozumí? Sledoval by mši a zajímavé, plamenné kázání konzervativního arcibiskupa. Jistě, projevy na komunistickém sjezdu byly o množství tříd méně vybrané, ale Zeman nepřijel poslouchat, chtěl být akční.

Prezidentovi podle všeho velmi záleží na tom, aby vznikla středolevá vláda v čele s Babišem. Nehraje žádnou dvojí hru, nezdůrazňuje svou úlohu, nekoupe se v pěně moci, kterou teď vskutku má. Jako by chtěl mít klid. A práci za sebou.

Zemanův projev byl navíc dobrý. Odsoudil poúnorový teror stejně silně jako Beran či Duka. Bez váhání to ale vmetl do tváře lidem, z nichž značná část považuje únorový převrat stále za revoluční čin. Možná přispěl, ale určitě chtěl přispět ku zmrtvýchvstání předsedy Filipa. To je totiž vypočítavý a tím pádem vypočitatelný politik, o kterého se vláda může opřít, byť třeba s nelibostí.

Otázka, kterou by nyní leckterý komentátor položil, a sice, co by tomu řekl kardinál Beran, je nemístná. Ten je tam, odkud se komentují věci strašné a velké nebo malé a milé. Což sjezd KSČM není.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …