Michal Anklewicz: Jak vrtěti Pospíšilem

28.06.2012 16:30

Ani Klicpera, autor Rohovína čtyřrohého, by se nemusel stydět za tuhle frašku.

Michal Anklewicz: Jak vrtěti Pospíšilem
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil v pořadu Události, komentáře

Je to jen taková úvaha člověka, bez jakýchkoliv znalostí práva. Co když je odvolání p. Pospíšila jen takovou šarádou, která má za úkol nenápadně dostat  Lenku Bradáčovou do funkce nejvyšší pražské státní zástupkyně, za souhlasného jekotu davů a sdělovacích prostředků. Není to tak dávno, co se p. Bradáčová "zasloužila o stát", když ulovila arcilotra D.Rátha. Celý ten lov byl však provázen mnoha podivnostmi, které dodnes nedávají spát přemýšlivým lidem. Někdy v té době p. Ráth naznačil, že volné místo po Rampulovi by mohlo být sladkou odměnou za jeho pacifikaci. Samozřejmě se vzedmuli spravedlivě rozhořčené hlasy, že takto to mezi poctivými českými pravičáky nechodí. Aby se neúplatný český "Cattani v sukních" mohl dostat na potřebné místečko, bylo třeba sehrát malé divadlo. Nejlepší ministr ODS (nevím proč) je náhle odvolán lstivým a proradným, pardon chtěl jsem říct předsedou vlády Nečasem. A ejhle, národ čmuchající kolem podivného dua Bradáčová -Kubice, zasliní jako Pavlovův pes a vrhne se do mužného boje za Sv. Johanku z Bradáčů a její neposkvrněné početí. Kalousek s Parkanovou a Saša Vondrů si někde u vínka zapějí "teď už máme co jsme chtěli, národ je už zas v prd...". Možná je to jen pohádka, ale není krásná?

A jako třešnička na dortu. Až se případ Rath přesune do Prahy (o čemž se už nepokrytě mluví), hádejte kdo ho bude mít pod palcem? Ale to neuhádnete milé děti.

Vyšlo na serveru Vaše věc. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.