Michal Malý: Nabízíme zdarma lístky na nepotopitelný Titanic – vaše ČSSD

09.09.2013 21:24

Ti lidé tehdy na Titaniku to, že se potopí, nevěděli a tak uvěřili a nadšeně se nahrnuli na loď. Tenkrát hrála na palubě hudba stejně, jako dnes na volebních mítincích. A tak se ptám, koupili by si dnes lidé lístek na ten Titanic, když vědí, že se potopil?

Michal Malý: Nabízíme zdarma lístky na nepotopitelný Titanic – vaše ČSSD
Foto: cssd.cz
Popisek: Billboard Bohuslava Sobotky

Hudba hraje na mítincích, do schránek chodí „lodní lístky“, podél silnic jsou slibující billboardy. Jako by si partaje na nich vykrášlené myslely, že lidé nevědí, že se Titanic potopil. Ignoruji nové či staré pidistraničky a na rychlo vytvořené rychlokvašky, prezentované pár dosud politikou „neposkvrněnými“ lidmi a financované zájmovými skupinami. Lidmi všehoschopnými, lidmi, kteří nepochopili, jak ten systém, vytvořený v letech 1990-2 a plánovaný od roku 1985 funguje. Lidmi, kteří si z toho systému chtějí také něco urvat a nechápou, že je semele, pokud by se mu chtěli postavit. Tedy nechápou, že se budou muset chovat stějně, jako ti, co v něm již jsou a které dnes kritizují. Ostatně, kladu si otázku, kdo dnes financuje třeba senátora Okamuru ?... Janoušek, Rittig, nebo někdo jiný?

 Populistický Úsvit Tomio Okamury skončí stejně, jako Věci veřejné. Ostatně, do Úsvitu se nahrnulo spoustu „veverek“, v čele s kmotrem Bártou bojujícím proti kmotrům, lidumilem, rozdávajícím soukmenovcům statisíce a regulátorem cen potravin. „Hlavu vzhůru“ někdejší komunistické kandidátky na prezidenta Bobošíkové, snad ani nemá cenu komentovat. Pokud by Václav Klaus vyslyšel volání sirény Bobošíkové, musel by se snad zbláznit. Jenže jsou tu partaje, které byly u moci, partaje, kterým už se ten jejich „Titanic“ v minulosti potopil a přesto rozdávají lístky a slibují. A tak ČSSD pořádá zase mítingy a jediné, co snad chybí je Paroubkovo dotované pivko za dvě kačky. Zcela jistě v rámci volební kampaně nevynechá (jak je prý jeho zvykem) žádný raut ani vyžraný Škromach, aby se tam mohl zadara nabaštit a pak ukázat voličům svůj rostoucí pupek ze svého bazénku na facebooku. A Bohuš se zase jistě někde nacpe knedlema.

ČSSD slibuje fungující stát, přestože jej v minulosti vedla a přestože jej nejvíc zadlužila a pro fungující stát tehdy neudělala nic. ČSSD měla 6 let možnost realizovat vše, co dnes slibuje a ani se o to nepokusila. Tehdy nalákala voliče na pastelkovné, zdravotnictví zdarma a podobné nesmysly. Dnes dělá to samé a bohužel, asi uspěje. Lidi prostě nemají paměť. Slibuje porodné i na tři děti, přidá zásadně důchodcům, zaměstnání na „poukázky“ pro nezaměstnané, zvýšení hranice minimálního důchodu a minimální mzdy. Nezaměstnaní prý budou sekat zahrady, uklízet domácnosti a hlídat děti a to za poukázky. Takže zřejmě na Ostravsku bude 20 000 nezaměstnaných horníků uklízet na oplátku jiným 20 000 nezaměstnaných z jiných odvětví a naopak. ČSSD tím jistě vyřeší i romskou otázku nezaměstnanosti a zajistí poctivě pracujícím občanům úklid všeho nepotřebného z našich domácností, co není pevně zabudováno, zabetonováno či přivařeno. A tak snad už jen chybí, abychom těm dlouhodobě nezaměstnaným, co nám budou prát, uklízet a žehlit za naší nepřítomnosti, nechávali přede dveřmi nějaký ten šrot do sběrných surovin jako dýško. Inu, tu „spravedlnost“ a jak to ČSSD myslí upřímně nám už předvedl Standa Gross. Vám to ještě nestačilo?

 Jak prosté, milý Watsone, práce pro nezaměstnané na poukázky. Lid zajásá a s radostí a důvěrou předá klíče od svých bytů dlouhodobě či celoživotně nezaměstnaným aby mu doma „poklidili“ a tak snad už jen zbývá, aby ČSSD do programu hlídání dětí zařadila i vyléčené pedofily, kterým s radostí a důvěrou předáme naše děti na hlídání. Vždyť to ČSSD zase myslí upřímně. No a vedle toho ještě slibuje školství a zdravotnictví zdarma a KSČM navrch slibuje práci pro každého. No a kde na to naše drahá levice vezme? Inu, zavede registrační pokladny a zdaní ty, co hodně vydělávají. A 100% zdaní nedoložený majetek. Jenže ho nezdaní kmotrům, ale obyčejným lidem, co nenajdou účtenky. Takže ČSSD sejme ty, co poctivě pracují a drží stát nad vodou, sejme živnostníky, sejme prosperující firmy, co dávají lidem práci. No a když to nebude stačit, tak zdaní všechny.

 Jak vypadá hospodaření levice ve státním rozpočtu jsme viděli v letech, kdy vládla – za 6 let zdvojnásobila státní dluh a zadlužila stát, jako žádná jiná vláda. Z toho, co dnes slibuje tehdy neudělala nic. Jak vypadá hospodaření levice v krajích vidíme také – ČSSD převzala nezadlužené kraje. Dnes jsou plné dluhů, rozbitých silnic a nemocnic před ekonomickým kolapsem. Levice vždy jen slibovala, brala schopným a drobky rozhazovala davu. Bohužel, dav je nepoučitelný a zase jí uvěří a nastoupí na její Titanic a bude bláhově věřit, že se nepotopí. A tak si Bohuslav Sobotka jistě po dalších volbách ušetří na další byt z poslaneckých náhrad, odpustí kámošům dalších pár set tisíc milionů na daních a odborářští bossové si našetří na další hodinky za půl mega. Dobře nám tak.

 Ostatně, na ten první byt za 5 mega si Sobotka „ušetřil“ z poslaneckých náhrad díky tomu, že jste mu uvěřili. No, tak až půjdete k těm volbám, tak se zeptejte sami sebe, proč má za pár let na ten byt za pět mega Sobotka a vy ne. Lidé se kdysi nahrnuli na Titanik s vizí skvělé budoucnosti v Americe. Tak nezapomeňte, jak to dopadlo. A nezapomeňte na ty minulé sliby našich milých levicových politiků a na jejich sympatické tváře a zvednutou pěst. Ona totiž dopadnena nás všechny.

převzato z autorova blogu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Klaus: Přežili jsme slavení dvaceti let v EU, ale…

12:26 Václav Klaus: Přežili jsme slavení dvaceti let v EU, ale…

Denní glosa Václava Klause