Michal Rath: Situace je velice vážná - byla porušena Ústava ČR

18.05.2012 12:54

Vyjádření bratra Davida Ratha.

Michal Rath: Situace je velice vážná - byla porušena Ústava ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Situace je velice vážná - byla porušena Ústava ČR, a to některými ústavními činiteli. Imunita poslance je právě od toho, aby stíhání nebo obdobné procesy nemohly mít vliv na mandát politiků, tj. na jejich názorovou nebo fyzickou diskreditaci, imobilizaci nebo likvidaci, a to bez ohledu na nějaké třeba "krabice od bot", s kterými to bylo kdovíjak. Doufám, že si to slušní občané uvědomí a nenechají líbit. Čisté ruce si ušpinila i ČSSD, čisté ruce má nyní pouze KSČM. Situace mě asi povede, jak sem se nechtěl angažovat, ke vstupu do KSČM.

Myslím si, že o tom, zda poslanec bude přítomen na jednání výboru, nebo dokonce sněmovny, a zda tam bude uplatňovat svá práva v rámci mandátu poslance parlamentu ČR je pouze na něm a zodpovídá se pouze voličům. Nejde to omezovat ze strany kohokoliv - soudce, vyšetřovatele atp., jak interpretuje ta kvokající "Božena Němcová". Mají největší děs z toho, že D. Rath přijde do snemovny a řekne k tomu před sněmovnou, a tím i před večřejností, v přímém přenosu a zájmu necenzurovaný názor poslance. Když omezují takovým způsobem ústavu občanů, je to skutečně zcela naústavní a bylo by na lidu, aby si sjednal ústavnost přímou a jakoukoliv cestou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

9:44 Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

První máj je v Čechách – pod vlivem veršů Karla Hynka Máchy, tedy nejpozději od dob národního obroze…