Milan Knížák: Bohužel...

24.05.2022 18:02 | Komentář

Současná situace mě připadá velmi komplikovaná. Snažím se na ni dívat střízlivýma očima, bez zášti, bez sympatií, jen si uvědomit základní principy.

Milan Knížák: Bohužel...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Předseda vlády Petr Fiala „mobilizuje“ a mě jeho jednání trochu děsí. Uvítal jsem kroky, s kterými vstupoval do vlády, a jeho racionální metody. Proto mně hysterie, s kterou vstoupil do rusko-ukrajinského konfliktu, udivuje a znepokojuje.

Humanitární pomoc považuji za něco samozřejmého, co by měl každý stát v případě války plnit, ale nadstandardní otevření se České republiky všem bez rozdílu a až rozmařilé podpory, devastující naše Babišem zruinované finance, a podpora radikálních požadavků na EU považuji za nepromyšlené, zbytečné a naši zemi ohrožující.

Jsem zásadně proti jakémukoliv vojenskému konfliktu, o tom nemíním diskutovat, ale nedůvěryhodný ukrajinský prezident svými hysterickými divadelními výstupy mě děsí. Hraje si na vojáka a hned rozhlásil, že je na něho připravován atentát, aby se tak dostal rychle na piedestal hrdinů. Jeho polovojenské oblečení, jako by právě vylezl ze zákopů, mně připadá víc než zbytečné.

Anketa

Vadí vám, že Babiš místo jednání sněmovny objížděl Moravu s obytňákem?

hlasovalo: 16229 lidí

Je třeba si uvědomit, že velké procento ukrajinských migrantů je ze západní Ukrajiny, které se válka zatím nedotýká.

Nikomu nepomůže, když Česká republika „přijde na buben“, když se rozmohou občanské nepokoje (což očekávám, znaje českou povahu), nestabilita a slabost České republiky neprospěje ani Ukrajině ani EU ani NATO a určitě ne ČR.

V této zmatené době potřebujeme racionální vedení státu, které jsem od Petra Fialy očekával. Bohužel…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…