Milan Knížák: Největší nemocí společnosti je otroctví

15.04.2020 18:00

Současná situace je vážná. Karanténa svobody je něco, co ohrožuje náš stát ve svých základech. V lidech se probouzejí fízlovské pudy, které provázely naši zemi v celé historii dvacátého století.

Milan Knížák: Největší nemocí společnosti je otroctví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Měli bychom být velmi obezřetní. Chápu, že strach z onemocnění, popřípadě ze smrti, může mnoho lidí ochromit, ale když si dáte fakta dohromady a pokusíte se je srovnat svým vlastním rozumem, bez filtrů vládních prohlášení a žurnalistických triků, zjistíte, že situace zdaleka není taková jak je nám předkládáno.

Připadá mi, že bychom měli využít svého práva na občanskou neposlušnost a nenechat se zotročit. Nic se tak lehce neztratí jako svoboda. Mnohdy ani nevíme, že jí ztrácíme.

Líbilo by se mi, kdyby se najednou vir-nevir sešlo na Letné půl miliónů lidí bez roušek a beze strachu a dali najevo, že se nenechají manipulovat.

Vláda s námi jedná jako bychom byli tupé stádo, kterému musí být nařizováno, které musí být kontrolováno a pokutováno.

Ve slušné společnosti se lidem věci nabízí a vysvětlují, v totalitě nařizují a trestají.

Naše vláda bere lidem důstojnost. Nenechme si to líbit. Politika vlády vyvolává animozitu mezi městy a venkovem, likviduje drobné podnikání, udržuje obecný pocit strachu. Média nás dennodenně po mnoho hodin dopují zprávami o šíření viru místo, aby nás bavila, podporovala psychickou odolnost a posilovala vědomí hrdé a odolné společnosti.

Současná vláda České republiky je největší pohromou za posledních třicet let.

Největší nemocí společnosti je otroctví!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty