Milan Rokytka: "Termiti" se děsí práce v létě, snad skončí v "chládku"

06.07.2014 11:58

Zdrojem veškeré moci ve státě je lid, nikoliv zkorumpované termitiště...

Milan Rokytka: "Termiti" se děsí práce v létě, snad skončí v "chládku"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Naši "oblíbení" političtí partajní oligarchové, kteří v soutěži o nejméně prestižní povolání porážejí často i uklízečky, jsou velmi vyděšeni: obstrukce, resp. důkladné projednání služebního zákona slibované na půlku července Kalouskem, jim hrozí narušit prázdninové plány.

"Zástupnými argumenty koalice tlačí svoji vlastní představu, jak své oblíbence zabetonovat ve státní správě na věčné časy,“ říká Kalousek s tím, že TOP 09 bude proto žádat přepracování zákona. Zmizet by mělo generální ředitelství státní služby na úřadu vlády. Kalousek připomněl, že po špatných zkušenostech ho už zrušili v mnoha zemích, ale "oranžgutánům"  se zřejmě hodí do kalkulace.

„Prvních čtrnáct srpnových dnů bylo v minulosti vždy považováno za ,bezpečné‘, a tak tam velká část našich poslanců orientovala dovolené,“ řekl Právu jejich šéf Roman Sklenák. "Bezpečné" však už není v ČR nic, evidentě ani svévolné výsady oligarchů.

Lidový sněm například rozhodl, že "služebníci lidu" mají pracovat za plat ve výši mediánové mzdy v národním hospodářství, což okázale ignorují a Policie ČR by je tedy měla stíhat pro neoprávněný majetkový prospěch. Vytunelovali republiku i Malou Stranu, kterou protkali svými chodbičkami pro případ lidových nepokojů a úniku z paláců, ale jejich éra pomalu, avšak jistě,  končí. Podobně jako skončila éra dinosaurů. Bylo by pěkné, kdyby léto strávili nikoliv jen v  poslaneckých lavicích, ale rovnou v "chládku".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Rokytka - profil

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

13:04 Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

Denní glosy Petra Hampla.