Mira Třebická: Co takhle ubytovat uprchlíky doma u poslanců nebo v Karlínských kasárnách?

09.08.2015 9:23

Žiji střídavě v České republice a Kanadě. Do ČR se vracím ráda, už i proto, že můj zrak a moje psychika si odpočine od zašátkovaných paní a dívek, pánů chodících v dlouhých hábitech naboso po městě v domácích pantoflích, bez ohledu na roční období, a jejich všudypřítomných, početných a nevychovaných hlasitých dětí.

Mira Třebická: Co takhle ubytovat uprchlíky doma u poslanců nebo v Karlínských kasárnách?
Foto: Reprofoto:ČT
Popisek: Uprchlíci v Bělé - Jezové začali po návštěvě ministra Chovance demolovat zařízení

Snad poprvé se mi ale domů vracet moc nechce. Díky naší vládě se i v Čechách budu obávat, zda na mě, bezvěrce, z poza šátku nevybafne pohrdavý úšklebek, v horším kalašnikov.

Když už si naši poslanci neberou příklad z historie a rozhodli se pro sebezničení - je přece neoddiskutovatelné, že každá z velkých civilizací doplatila na postupné pronikání "imigrantů", a z prezidenta Zemana, ze kterého díky jeho názorům na tuto záležitost dělají populistu, ať si tedy vezmou příklad z jednoho německého poslance hlasujícího pro přijímání uprchlíků. Ten nastěhoval do svého domu, do podkroví k synovi, dva muže z Eritreje. Živí je, šatí je a shání jim práci. Bylo by tedy od našich "politicky korektních" poslanců na místě, aby svého německého kolegu korektně následovali a nechovali se podle hesla “káže vodu, pije víno”.

A do doby než si uprchlíky čeští poslanci rozeberou do svých rodin - mimo jiné aby ukázali, že jsme si zvolili muže a ženy, kteří umějí jít svým voličům příkladem - mohl by ministr Martin Stropnický zajistit jejich ubytování v Karlínských kasárnách (když už zhatil prodej tohoto objektu a tím připravil stát o více než půl miliardy korun, nedostal škodu k náhradě, ba za to nebyl ani napomenut). A miliardáři Bakalovi by naše vláda nemusela platit z peněz daňových poplatníků nemalé sumy za jejich ubytování a zbylo by na jiné, neméně důležité věci. Třeba na starost o naše opuštěné děti v Klokáncích. Možná by to byla alespoň částečná kompenzace za lapsus současného ministra obrany.

Mira Třebická, mediální poradce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.