Miroslav Josef Bezecný: O čem se nesmí psát

21.09.2022 19:53 | Komentář

"Syn otce nenáviděl, bratr bratru škodil..." zpíval Karel Kryl v jedné své písničce. Byl to skutečně jen "výdobytek" socialismu?

Miroslav Josef Bezecný: O čem se nesmí psát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Big Ben v Londýně

I pohřeb paní Windsor Elizabeth, která si říkala královna Alžběta (něco jako Uljanov-Lenin, Džugašvili-Stalin), doprovázely kauzy a trapasy. Od pavoučka na květině přes jakýsi papír až po "podivné" chování obou bratrů Harryho a Williama. Je to skutečně tak výjimečné a podivné? Boj sourozenců o postavení v rodině je starý, jako lidstvo samo.

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

Jako příklady stačí Kain a Ábel, Romulus a Remus. Vždy se starší bojí, aby ho náhodou ten mladší nepředběhl v rodinné hierarchii. A je pro to schopen udělat jakýkoliv podraz, ovšem pod maskou "lidumilství" a "slušnosti". Co se tam vlastně stalo? Proč měl Harry zakázánu účast na závěrečné recepci? William prohlásil, že to zakázal jakýsi úředník, a on sám proti tomu nic nezmohl.

Je to velmi zajímavé, že tzv. královské rodině mohou poroučet úředníci, a oni je prý musí poslouchat. (Úmyslně píši tzv., protože v České republice jsou šlechtické tituly zakázané.) Nebo je to obráceně, a svoji účast odmítnul Harry, když se dozvěděl, jak anglická vláda a anglická královská rodina obdivovala, propagovala a podporovala fašismus, a proto se rozhodl od nich distancovat?

Anglický král Jiří V. udělil fašistickému diktátorovi Benitu Mussolinimu Čestný rytířský velkokříž. (Také Benešovi přikázali Angličané udělit Mussolinimu Řád Bílého lva I. třídy.) A jak se zachovali angličtí "diplomaté" v Mnichově, Postupimi a na Jaltě? Nemělo být tenkrát v Norimberku souzeno více fašistických "lidí"?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…