Miroslav Josef Bezecný: Se Sovětským svazem sneseme mír na zem

05.02.2023 12:21 | Komentář

To hlásaly transparenty za socialismu. Je jen dobře, že prezidentské volby vyhrál vysloužilý voják. Nepřibelhal se sice o berlích ani nemá dřevěnou nohu, ale jeho vysoká vyznamenání svědčí o lítých bojích, kterých se určitě zúčastnil.

Miroslav Josef Bezecný: Se Sovětským svazem sneseme mír na zem
Foto: Repro Facebook
Popisek: Nově zvolený prezident Petr Pavel

Jistě vzpomíná, jak se brodil bahnem na zapomenutých vartách, jak se chvěl zimou a hladem v zákopech, kde všichni kamarádi kolem něj byli mrtví. Proto určitě bude požadovat jen a jen mír a bude prosazovat sankce proti každému agresorovi, ať je to Rusko nebo Amerika. A jistě si vzpomene i na své vojenské začátky, kdy se zavázal Sovětskému svazu.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30584 lidí

Ukrajina je bývalá země Sovětského svazu. Také Rusko je bývalá země Sovětského svazu. Jestliže se chystá do Kyjeva, musí také provést i cestu do Moskvy. Jako vojenského vysloužilce si ho určitě budou vážit obě strany - ukrajinská i ruská. A určitě mu budou i pozorně naslouchat při mírových jednáních.

Domovské obce se vždy o vysloužilé vojáky postaraly. Ubytovaly je v pastouškách, daly jim trafiku, nebo je udělaly ponocným. I když prezidentování také tak špatná trafika není. Vysloužilý voják Pavel nebude prezidentem Ukrajiny, nebude prezidentem Ruska a nebude ani prezidentem USA. Bude jen a pouze prezidentem České republiky. Alespoň se k tomu zaváže slibem.

To znamená, že nebude pracovat pro blaho lidí ČR podle toho, jak on si bude subjektivně domýšlet, že to je nejlepší, ale bude skutečně pracovat pro blaho Čechů, pro prosperitu, samostatnost a nezávislost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …