Miroslav Josef Bezecný: Sláva vítězům, čest poraženým

09.02.2023 12:52 | Komentář

Slušnost a etika se nám z české politiky nějak vytratily. Pavel vyhrál druhé kolo voleb. Neměl by teď ukázat velkorysost vítěze?

Miroslav Josef Bezecný: Sláva vítězům, čest poraženým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Petr Pavel

Musí si uvědomit, že ho volily "pouze" tři milióny občanů ČR. A co zbytek sedm miliónů? Takže jeho mandát zase není tak moc silný, a nemá právo většiny. Jak je to s jeho výhrou? Pokud bychom to obrátili (v duchu současné vládní demagogie), Babiš byl na krásném druhém místě, kdežto Pavel byl až předposlední.

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21900 lidí

Proč nemůže Pavel i celá naše slavná fialová pětikolka dvousvetrová zanechat protibabišovské štvanice? Není to jen a jen závist? Babiš je úspěšný bohatý podnikatel, má úspěch i v politice, a ne jako někteří nýmandi, kteří se jen zoufale přiživují, a má i hezkou manželku. A to se neodpouští.

Nevkusné tažení proti současnému prezidentovi a Hradu!? Něco tam prý prováděli. Ještě neví co, ale on již, s pomocí svých poradců, na něco přijde. Kauza se opět, jak je u nás zvykem, potáhne deset patnáct let. Pak se zjistí, že se vlastně vůbec nic nestalo. Ale nepohodlní lidé se politicky i společensky nenávratně znemožní.

"A vo tom to je."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…