Miroslav Kulhavý: Ať se Marvanová soukromě postaví třeba na hlavu, ale magistrát?

04.03.2019 7:37

Může magistrát rozhodovat za Pražany v tak zásadní otázce – protivení se proti jednotné zahraniční politice státu? A navíc nejen vyvěšením tibetské vlajky, ale i přijetím členů exilové tibetské vlády, což není jen protest k situaci v Tibetu, ale otevřené nepřátelství vůči jinému státu! Nemělo by to být tématem Ministerstva vnitra a vůbec vlády?

Miroslav Kulhavý: Ať se Marvanová soukromě postaví třeba na hlavu, ale magistrát?
Foto: archiv
Popisek: Tibetská vlajka

K dalšímu textu lze předeslat: sám Dalajláma se k exilové vládě v Indii moc nehlásí, klade důraz na udržení národních tradic a zvyklostí v Tibetu a m.j. poděkoval čínské vládě za zvýšení životní úrovně prostého lidu. Nikdo jiný, než čínská vláda mu nemůže jeho přání splnit. Proto si dovolím výtku, že se odmítavě nebo výzvou ke zdrženlivosti nevyjádří k akcím, které jsou spíše hojení si vlastního ega a vůbec nemají na mysli skutečnou pomoc Tibetu.

Každému logicky uvažujícímu musí být zcela jasné, že ve svém důsledku tyto vlajkové akce Tibetu škodí a sami Tibeťané by tyto egoistické projevy, které nepohnou ani stéblem v jejich prospěch, odsoudili. Vytahovat symbol vzbouřenců (vlajku) z r. 1959 (současně je to symbol exilové vlády) je právě buď jen pokrytecké gesto – podívejte se jaký(á) jsem „bojovník“ (když mu nic nehrozí) anebo je to totální neznalost historie.

S jakými ideály šly vzbouřenci do povstání a kdo to vlastně byl? Kdo byl v Tibetu ozbrojen a nebo si mohl zbraně opatřit? (maje peníze!) Byly to ozbrojené oddíly při klášterech, které měli za hlavní úkol dohlížet na otrockou práci těch nejnuznějších!! Za koho tedy bojovali? Za návrat starých pořádků v teokratickém společenství?! Všichni ti, kteří tak vehementně mávají tibetskou vlajkou, symbolem právě těchto povstalců, se zcela amorálně staví za jejich ideály?!!

Je více než zřejmé, že ve výsledku jsou tyto akce proti zájmům Tibeťanů, ale i současně proti zájmům ČR. Tím nechci říci, že je správné držet hubu a krok. To se mně protiví i při jiných nepravostech současného světa a toto pravidlo je mi cizí.

Chce-li někdo protestovat proti politice Číny v současném Tibetu, je určitě nezbytné mít ověřené informace o poměrech v tomto regionu včetně názorů místních obyvatel. Pak, na základě faktů, napsat protest (nejlépe podpořený peticí) a podat jej na čínském zastupitelství a současně vyžadovat i vyjádření vládnoucí garnitury. Ale určitě bych se vyhýbal spojování tohoto protestu s výročím povstání v 59. roku; byla by to degradace případné oprávněné kritiky. Takovýto protest, možná po určeném prostoru na odpověď, zaslat či nezaslat – dle případné odpovědi, státním orgánů i do EU. Tento politický tlak může? něco změnit, ale vlajková provokace vlající nad radnicemi určitě NE. Jisto jistě Tibetu spíše škodí!!!

Závěrem na obecnější téma, které má k výše uvedenému souvislost. Proč se stejným důrazem na porušování lidských práv se vlajkoví protestující v průběhu roku neobrátí i do jiných aglomerací, kde je situace stejná jako v Číně nebo horší?? Proč se např. nevytváří tlak na vládu ČR, aby odvolala uznání Kosova, když se tam ujala vlády zcela jistě zločinecká UČK? Distribuce drog, obchod s lidskými orgány, hrdelní zločiny a jiné perzekuce dříve i nyní proti zbytkům Srbů, kteří nehodlají opustit své statky se staletými kořeny; a další. Kde je požadavek na omluvu za „humanitární bombardování“, při němž zahynuly stovky nevinných civilistů včetně dětí? Kde je kritika mnohých islámských států, kde jsou lidská práva téměř neznámý pojem? Proč senátor Láska místo praštěné žaloby na Zemana neorganizuje protest Senátu proti náboženskému rasismu v islámských zemích, kde jsou křesťané systematicky zabíjeni? Kde je ostrý protest proti Saudské Arábii, která svým bombardováním v Jemenu zabila tisíce dětí!! A další a další.

Ve světle těchto a dalších nezmíněných skutečností je vlajková masáž ryze pokryteckým aktem s cílem vlastního zviditelnění a u některých, se znalostí historie Tibetu, až záměrně zlým projevem.

P.S.

Mám záměr rozeslat tento článek na všechna místa postižená tibetskou vlajkou a dalším orgánům. Proto prosím vážené čtenáře o stručné (třeba jednoslovní) vyjádření souhlasu či nesouhlasu. Diskuse by pak byla nevypsanou peticí a mohla by zvýšit váhu těchto řádek.

Předem děkuji. 

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka