Miroslav Kulhavý: Rektore Zimo, utřete si od té sprosťárny svá ústa

24.04.2020 11:53

Co to máme na té akademické půdě za sprosťáčka? A je jich více, když se proti rektorovi žádný neohradí? Je mlčení souhlas, nebo jen obava o své místo? Výrok: „PŘIJDE MI, ŽE JE VLÁDA SMUTNÁ Z TOHO, ŽE SE NEVYPLNILY ČERNÉ SCÉNÁŘE.“ je silně za hranou slušnosti a je ostudné, že máme takového rektora.

Miroslav Kulhavý: Rektore Zimo, utřete si od té sprosťárny svá ústa
Foto: Repro Facebook
Popisek: Profesor Tomáš Zima

Podezírat vládu, že si přála pokračování šíření nákazy koronavirem, to může jen hulvát nejhrubšího zrna; tak na úrovni myšlení a slovníku pomatence z Řeporyj. A aby toho nebylo málo, stále srovnává současnou epidemii s minulými vlnami chřipek.Už jsem o tom psal – pokud může i zdravý jedinec mít trvalé následky na plicích a nebo i v málo případech umřít – není to obyčejná chřipka.

K jeho srovnávacím číslům lze jen dodat, že při minulých chřipkách se roušky nenosily. Sahá inteligence tohoto individua k představě, jak by to vypadalo, kdybychom v tomto čase jsme byli bez roušek?? A jaká čísla by byla na stole?

Je jistě zásluhou krizového týmu a vlády, byť s malým zpožděním a právní nedokonalostí, že epidemii zatím zvládá a vše směřuje k rozvolnění ochranných opatření. Nepřehlédnutelné hojení si svého ega ze strany většiny opozice je až komické a pitvání chyb vlády, které se bezesporu staly, je jako úporné udržování sněhuláka, když venku je plus deset.

V jakém kontrastu vůči křiklounům z opozice a nechutnému rektorovi vyzněl výborně připravený pořad moderátorem Danielem Stachem (jako vždy) dnes (23.4.) v osm na ČT1, kdy dobře vybraná směsice hostů z řad předních odborníků dala do placu fakta o koronaviru, vysvětlení některých nejasností, i přiznání, že všechno nevíme. To nejpodstatnější však byl duch spolupráce a tolik potřebný optimismus, který celým pořadem prolínal. Ale znova musím zdůraznit mimořádné kvality moderátora, který svou pečlivou připraveností i na řadu jiných témat budí dojem génia, který se vyzná ve všem.

Vrátím-li se k titulku – pan Zima by neměl být rektorem a takto tupě ovlivňovat studenty. A k jeho případné kandidatuře na prezidenta si dovolím věštecky tvrdit, že neuspěje. Takových blafkalů je v tuzemsku do tuctu a lidé je znají. Je nejen na politické reprezentaci, ale i na všech uvážlivých lidech, aby hledali a ze svého středu vygenerovali takovou osobnost, která bude zdárně reprezentovat ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…