Miroslav Kulhavý: Velmi trapný Zima a jednostranná Jílková

17.04.2020 8:39

Jak může být takový člověk rektorem, když mu schází obyčejná logika myšlení? Jak může bez uzardění srovnávat smrtnost na obyčejnou chřipku se smrtností na koronavir?

Miroslav Kulhavý: Velmi trapný Zima a jednostranná Jílková
Foto: Repro Facebook
Popisek: Profesor Tomáš Zima

Jedno vysvětlení nesrovnatelnosti je jasné – tedy jen pro ty nechápající nebo hloupé: všimnul si pan rektor svým okem vědátora, že by se při minulých každoročních chřipkových epidemií nosily roušky?! Kolik lidí chřipku pro citlivost na onemocnění v rámci zaměstnání přecházelo? Jak by vypadal průběh té obyčejné chřipky a Vámi vystrkovaná čísla úmrtí, kdyby byla přijata současná opatření?

Z jiného soudku: koronavirus nejvíce devastačně napadá plíce; patologové byli dost překvapení, když u některých zemřelých našli neobvykle rozpadlou plicní tkáň a i u některých „vyléčených“, jinými chorobami nezasažených, zjistili trvalé změny na plicní tkáni. Takové informace, hlavně díky jednostrannému útočení paní Jílkové na ministra zdravotnictví, v pořadu nezazněly a měla je iniciovat právě ona. Zato jsme slyšeli pořád stejné bláboly neukázněného rektora, skákajícího do řeči, o strachu a kritiku údajně přehnaných opatřeních.

Nepřipravená Jílková tloukla na jednu stranu a četla jen kritické připomínky vůči vládě; kdejaký širší průzkum veřejnosti by jí poopravil, neb většina populace s omezeními souhlasí a je určitě více hlasů proti rychlému rozvolňování a jen hlavně minorita majetných volá po urychleném otevření hranic, aby si mohli svůj mamon užívat v atraktivních destinacích.

Ještě k té obyčejné chřipce – neslyšel jsem, že by na ni umírali jinak naprosto zdraví lidé a už vůbec ne mladší, a když, šlo o jedince s dodatečným nálezem anomálie, což u koronaviru bylo, byť v mizivých promilích, zaznamenáno. Ta neznalost, jak se nový vir chová je důvodem, ne ke strachu, ale k oprávněným obavám, zvláště u starších ročníků. Ale podstatné je, že i bez relevantních čísel lze oprávněně odhadovat, že při současných opatřeních by následky té „obyčejné“ byly ve statistice určitě příznivější.

Shrnuto – trapně jednostranná Jílková a jak adept pomocné školy bagatelizující rektor Zima. Za takové hloupé až škodlivé vystoupení, které devalvuje post, který zastává, by jej měl studentský senát navrhnout na odvolání. Jen doufám, že takových tupců není ve vysokém školství více.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…