Miroslav Macek: Budu za neschvalování schvalování také obviněn?

29.11.2022 10:02 | Glosa

Úterní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Budu za neschvalování schvalování také obviněn?
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Pokutu za použití ruštiny jako „nestátního jazyka“ pži televizním projevům k obyvatelům města a na oficiálních sítích dostal od ukrajinských úřadů starosta Charkova Ihor Terechov.

***

Ze schvalování a podpory ruské invaze na Ukrajinu česká policie obvinila zatím 49 lidí. Celkem eviduje 86 takových případů. Serveru iROZHLAS.cz to dnes sdělil mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík. Z policejních statistik vyplývá, že jde o další nárůst počtu podobných případů. V říjnu policie evidovala 83 případů schvalování ruské invaze a obvinění sdělila 44 lidem.
Mám dotaz. Pokud neschvaluji trestání za schvalování ruské invaze na Ukrajinu, budu za toto neschvalování schvalování také obviněn?

***

Jiří Weigl:
Média před koncem roku informují o frontách před pobočkami České správy sociálního zabezpečení, kde se tisíce lidí snaží stihnout včas podat žádost o předčasný důchod, který je letos v důsledku valorizací paradoxně výhodnější, než řádný důchod přiznaný žadatelům v příštím roce. To vše v době, kdy politici a tzv. experti šíří informace o neudržitelnosti stávajícího systému, jeho prohlubujícím se deficitu a nezbytnosti důchodové reformy. O beznadějné neschopnosti dnešní vládní administrativy svědčí to, že takový vývoj navzdory rostoucí inflací vůbec neočekávala a nepředpokládala, a pokud ano, žádné opatření proti němu nepřipravila. Naopak, MPSV na dnešní paradoxní situaci svými prohlášeními širokou veřejnost samo upozornilo a vyzvalo občany, aby o předčasné důchody žádali pokud možno elektronicky. Úředníkům i ministrovi je udržitelnost stávajícího systému evidentně zcela lhostejná.

***

Čeština je jazyk vtipný:
Tak se prý dějí věci, které změní paradigma.“
„Já se nebojím, to je jen takový narativ.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…