Miroslav Macek: Být vůl je dnes výnosná kvalifikace

14.12.2020 15:10

Pondělní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Být vůl je dnes výnosná kvalifikace
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) v pátek na tiskové konferenci uvedl, že vláda zakázala prodej nejen alkoholických, ale i nealkoholických nápojů z výdejových okének restaurací. Lidé si tak nemohou koupit například ani kávu nebo čaj. Ministr chce zabránit tomu, aby se lidé procházeli s kelímky a jídlem. Vláda tak chce lidem znepříjemnit vánoční trhy, aby zůstali doma.
Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) budou i ve 4. stupni opatření, jehož zavedení hodlá tento týden navrhnout, moci fungovat lyžařské areály. Lidé se však nebudou moci na horách ubytovat a nebudou se mít v podstatě kde stravovat. Na lyže tak bude možné vyrazit pouze na jeden den.
Lyžovat bude možné za přísných opatření – s rouškou a při dodržování rozestupů. Milovníkům zimních radovánek ale nebude na svahu k dispozici občerstvení a na horách nebude možné se ubytovat.
Návrh ministerstva zdravotnictví informací počítá s tím, že vláda by znovu zavřela restaurace, které by se vrátily do režimu výdejních okének, dále hotely a také provozovny služeb, jako jsou kadeřnictví nebo fitness centra.
Blatný dále navrhuje, aby se maloobchod zcela uzavřel nejen tradičně o vánočních svátcích 25. a 26. prosince, ale také po celý čtvrtek 24. a v neděli 27. prosince.
Víte, co je na tom celém nejhorší? Že tahleta tupá hovada (omlouvám se všem členům živočišné říše, kterých by se to mohlo dotknout) placená z našich daní, si v podstatě mohou dovolit jen to, co si necháme líbit. Opravdu si to necháme líbit?

***

Tak nám němečtí sousedé míří ke tvrdému lockdownu.
Podivné! Na začátku října jsme byli nezodpovědní debilové, kteří o prázdninách nenosili roušky, ale disciplinovaní Němci ano, a proto u nich druhá vlna nevypukla. Že ono to nakonec těmi rouškami a rozestupy nebude, jak tvrdím od jara? Co říkáte? Holt ti inženýři lidských duší zapomínají, že příroda se chová jinak, než narýsovali v kancelářích.

***

Čtenář glos S. H. mi poslal výstižný poznatek:
Když se někam na špici dostane vůl, musí se obklopit ještě většími voly. Nesmí nikdy dopustit, aby vedle sebe měl někoho, kdo není vůl. To by pak vypadal jako největší vůl. Být vůl je dnes výnosná kvalifikace, a proto volů stále přibývá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…