Miroslav Macek: Chudák Kalousek, zůstane za vyčůraného lumpa

17.04.2012 18:39

Úterní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Chudák Kalousek, zůstane za vyčůraného lumpa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Ministr financí Kalousek nestál před lehkým rozhodnutím: kdyby na slova známého podnikatele Jančury o tom, že si nakradl miliardy, nijak nereagoval či reagoval jen mávnutím rukou, všichni by si řekli, že mlčení je souhlas… a tím by to záhy skončilo. Když nyní reagoval žalobou pro pomluvu, media připomenou všechny šílenosti, které se děly za jeho náměstkování na obraně, vazby na Omnipol, Diag Human, zastřeleného švagra a všechny další podivnosti, properou jeho rodinné a majetkové poměry a i když s vysokou pravděpodobností soud vyhraje, zůstane za vyčuraného lumpa. Summa summarum: rozhodl se špatně. Navíc vše, co se bude dít kolem procesu, jen přispěje k ještě většímu znechucení lidí.

 Za primátora Béma pražský magistrát sestěhoval úředníky z 18 budov do budovy Škodova paláce v Jungmannově ulici, která patřila podnikateli Pawlowskému respektive jeho společnosti Copas Retail (koupil ji od společnosti ČEZ). Radnici stojí nájem 200 milionů ročně. Pawlowski ovšem záhy společnost prodal a není vůbec zřejmé komu: tři společnosti s r.o., které ji nyní vlastní, vlastní zase firma Guyana holding, sídlící v Lucemburku.
 Kolika asi tak lidem z těch, kteří kdysi o tom lukrativním pronájmu na dvacet let na magistrátu rozhodovali, ta společnost patří? Co myslíte?

 Zlatá slova senátora ODS Jaroslava Kubery v rozhovoru s Týdnem:
 Podle premiéra a předsedy ODS Petra Nečase jsou reformy hlavním smyslem koalice.
 To já si nemyslím. Přece daně nejsou základem reformy. Základ je ve výdajích.

 Rozhodně si najděte na kucik.blog. iDnes.cz text „Věci veřejné – hra na úpřímnost Kmotra Bárty?“ z května 2010. Velmi vizionářský text, kterým jsme měli být setsakra varováni! Bohužel tehdy zapadnul…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Macek

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…