Miroslav Macek: Chudák vyrostl výš, než jeho samolibá osobnost mohla vydržet

18.05.2012 16:43

Páteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Chudák vyrostl výš, než jeho samolibá osobnost mohla vydržet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Kdybych byl obhájcem Davida Ratha, určitě bych k jeho obhajobě použil dnes obvyklý manévr a nařknul společnost z toho, že hlavně ona je vina tím, co se stalo.
Neboť všichni, kdo mají oči a uši už drahnou dobu věděli, jak autokraticky a despoticky vládl ve středních Čechách, jak za veřejné peníze budoval svůj kultík laskavého gubernátora a budoval si sídelní městečko, jak odmítal sebenepatrněji připustit opozici k jakékoliv kontrole, obklopoval se jen a jen svými nohsledy a mstivě se vypořádával s odpůrci. Jak arogantně a hulvátsky se choval a mnozí mu za to vše ještě tleskali..
Chudák pak vyrostl trochu výš, než jeho samolibá osobnost mohla vydržet a nemůže tedy zcela za své činy…bohužel by na tom bylo kus pravdy.

Karel Kříž na svém blogu:
Jaké ponaučení bychom si tedy měli z kauzy multifunkcionáře, politického šíbra a idolu sociálně cítících žen odnést? Mor dnešní doby se nazývá daňové okrádání obyvatelstva a následné přerozdělování formou dotací, subvencí a pokus o “stvoření” prosperity pomocí státních zakázek. Výsledkem této socialistické rovnice je všeobecná bída obyvatelstva na úkor zkorumpovaných zlodějů na mocenských postech. Řečeno s Járou da Cimrmanem : “Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale ...” reálná fakta jsou jasná.

Kterak důvěřují politikům svým i eurounijním v posledních dnech předvádějí Řekové i Španělé: z řeckých bank vybrali střadatelé jen za poslední dva dny miliardu eur a stejnou sumu vybrali lidé ze španělské, čerstvě zestátněné banky Bankia…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Macek

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.