Miroslav Macek: Cikánům sociální dávky z jejich daní, Čechům také tak

06.06.2018 19:26

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Cikánům sociální dávky z jejich daní, Čechům také tak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Vždy jsem vystupoval proti finančním náhradám církvím – mnozí jiní za majetek ukradený komunisty nedostali nic, někteří jen část majetku nebo celý, ale zdevastovaný, navíc jdou z našich daní finanční náhrady i církvím, které tehdy ani neexistovaly. A dvojí metr je z principu vždy špatný. Své církve by také měli vždy financovat jejich věřící (což by mělo platit i pro ostatní spolky a sdružení).

***

Na druhé straně se ovšem smlouvy mají vždy dodržovat, a kdo by měl jít více příkladem, než stát. Lepit vládu (navíc s komunisty) za cenu jednostranného porušení již jednou podepsané smlouvy není nic jiného než politická prasárna. Ovšem vzhledem k těm, kteří tak chtějí učinit, nelze se příliš divit. Navíc peníze, pokud vše nezatrhne Ústavní soud, poplynou nikoliv zpět k daňovým poplatníkům, ale do bezedné státní kasy a tedy do rukou plýtvavých přerozdělujících polobohů…

***

Razantní snížení počtu eurokomisařů z nynějších 28 na 18 a pouze jedno ze současných dvou sídel Evropského parlamentu požaduje rakouský kancléř Sebastian Kurz (ÖVP). Jeho země se 1. července ujímá předsednictví a Kurz je ostrým kritikem hospodaření EU, napsal server deníku Die Welt. Unie by podle Kurze měla „pečlivě zacházet s penězi evropských daňových poplatníků“.
Ta nová rakouská vláda dlouho nepřežije, obávám se…doufám jen, že to neskončí humanitárním bombardováním Vídně…

***

Kráva jménem Penka se zatoulala z bulharské farmy až do Srbska, načež byla jedním z tamních farmářů navrácena majiteli. Ze zvířete se však rázem stal „ilegální imigrant“, neboť Srbsko není členem EU a zúčastnění se vyhnuli řádné administrativě. Nevinný útěk tak krávu vyjde draze, podle bezpečnostních nařízení EU totiž bude muset být utracena, píše deník Daily Mail.
Dodávám: Skvělý návod k všeobecnému použití!

***

Nový slovník naučný:
Kontroverzní plynovod = nejdoucí přes Ukrajinu.

***

Stanislav Křeček obhajuje daň z nemovitostí:
Pokud někdo zabere část země pro svůj dům, odebere tuto část z užívání ostatním a musí za to platit.
Nač ta nedůslednost, táži se. Když někdo zabere svým tělem prostor, který bych mohl využívat já, měl by za to též platit, a to podle velikosti zabraného prostoru. Také ostatní dýchají vzduch, který mi odebrali a měli by tedy za to platit, a to podle kapacity plic.
A co kontrolních úřadů a kontrolorů by mohlo vzniknout!

***

ČSSD dosáhla ve volebním modelu CVVM nejlepšího výsledku od podzimních voleb do Sněmovny. S třinácti procenty by skončila druhá za ANO s devětadvaceti procenty.
Tolik zpráva na idnes. Vox populi k tomu dodává: Tento výsledek průzkumu Vám dodává Agrofert a Penam…

***

Přečteno na facebooku:
Buďme si skutečně rovni!
Cikánům sociální dávky z jejich daní, Čechům také tak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka