Miroslav Macek: Generál? Zase jeden xenofobní čecháček tam, kde by ho jeden nečekal!

04.03.2016 12:29

Páteční glosy Miroslava Macka:

Miroslav Macek: Generál? Zase jeden xenofobní čecháček tam, kde by ho jeden nečekal!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Že je prezident Zeman „huba plechová“, která často něco plácne, neboť se domnívá, že to tak je, a to bez ohledu na skutečnost, je nepřekvapivé.

Nepřekvapivý byl a je též mediální humbuk kvůli slovům o Ferdinandovi Peroutkovi, neboť jakákoliv možnost Zemana právem či neprávem okopávat je vždy beze zbytku využita.

Co ovšem je velmi překvapivé, alespoň pro mne, je soudem nařízená omluva. Jednak se kategorické tvrzení, že Ferdinand Peroutka není autorem článku pod názvem Hitler je gentleman, případně článku Hitler je přece gentleman, dovozuje z toho, že článek nebyl nalezen. I když je vysoce pravděpodobné, že nebyl nikdy ani napsán a publikován, 100% jistotu mít nikdo nemůže, ani soud. Ze stejnou logikou by soud mohl rozhodnout, že Bůh není, neboť doposud se ho nepodařilo najít. Negativní důkaz totiž neexistuje. Ještě paradoxnější však je, že se dle rozhodnutí soudu má omluvit Česká republika - a teď jsem na rozpacích: má to být vrcholek Sněžky, povodí Labe, Nováci z Prahy nebo budeme všichni podepisovat omluvné archy?

***

V Babišově MF Dnes vyšel komentář, který nabádá Babiše, aby vrátil neoprávněně získanou dotaci 50 milionů korun na stavbu Čapího hnízda a bude za frajera.

Neuvěřitelná manipulace! Přece nešlo o neoprávněnou dotaci, ale podvodně získanou, což je zatracený rozdíl! A někdo ten podvod velmi aktivně spáchal, a to s pravděpodobností hraničící s jistotou v organizované skupině…

***

„Zločinci, teroristé a vracející se cizí žoldnéři jsou zřetelnou součástí každodenní uprchlické vlny do Evropy,” prohlásil americký generál Philip Breedlove, vrchní velitel sil NATO v Evropě v branném výboru amerického Senátu.

Zase jeden xenofobní čecháček tam, kde by ho jeden nečekal!

A zdá se, že se množí: podle předsedy Evropské rady Donalda Tuska není jiná možnost než obnovení účinných hraničních kontrol. Řekl to po setkání s rakouským kancléřem Wernerem Faymannem ve Vídni…

***

Místopředsedkyně strany TOP 09 Helena Langšádlová se domnívá, že jsou u nás dva proudy lidí. Jeden proud si podle ní možná ani neuvědomuje, že na internetu šíří proruskou propagandu a dělá to z hlouposti. Druhá skupina lidí to dělá úmyslně, a možná se tak dopouští trestného činu.

Tak hned jeden spáchám:

Včerejší Právo přineslo článek s titulkem “Rusové hodnotí jako nejlepší Putinovu vládu, spíše pozitivně pak období Brežněva a Stalina.” A v článku byly následující údaje z průzkumu: Putin 70%, Brežněv 51%, Stalin 40%, Jelcin 11 %, Gorbačov 12%...

Včerejší MF Dnes přinesla článek s titulkem „Rusové: Nejlepší byl Brežněv“. O Putinově vládě v něm nebylo ani slovo, natož její výsledek v průzkumu…

***

Francie vyhrožuje Británii, že v případě jejího odchodu z EU začne do Británie pouštět nelegální imigranty. Tak tomu nerozumím: vždyť přece jsou ekonomickým i kulturním přínosem, jak je nám neustále tvrzeno, tak proč by se jich Francie zbavovala?

A jeden nekorektní na závěr:

Migranti v Řecku zastavili vlak tím, že si lehli na koleje. To bude asi kachna. Iveta Bartošová by potvrdila, že vlak takto zastavit nejde..

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…