Miroslav Macek: Je nejvyšší čas, aby odborná veřejnost zatáhla za záchrannou brzdu

11.02.2021 11:10

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Je nejvyšší čas, aby odborná veřejnost zatáhla za záchrannou brzdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Podnikatelské aktivity pozastavilo v lednu rekordních 25 a půl tisíce živnostníků, což je o 50 procent víc než před rokem a hlavně nejvíc v historii České republiky. To s podnikatelským stavem dělá pandemie a vládní opatření.
Tolik zpráva, jen napůl pravdivá. To totiž s podnikatelským stavem nedělá pandemie, ale hysterická a nekoncepční vládní opatření.

***

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

Je nejvyšší čas, aby odborná veřejnost zatáhla za záchrannou brzdu. Tento způsob řešení koronavirové epidemie nás ohrožuje víc než virus samotný. Těmito slovy se minulý týden odborníci z České statistické společnosti (ČStS) pokusili získat pozornost státních představitelů. V prohlášení odborné skupiny statistici vyčítají vládě, že se neřídí podle dat, ale podle dojmů, emocí, pocitů a přání.
„Zatímco různá malá rozhodnutí v malých firmách podléhají cost/benefit analýze (analýza nákladů a přínosů, pozn. red.), opatření s dalekosáhlými důsledky na úrovni státu se udělají jen tak,“ říká předseda ČStS Ondřej Vencálek. Modely šíření epidemie covid-19, které vládě a veřejnosti předkládá šéf ÚZIS Ladislav Dušek, jsou podle něj tristní a neodpovídají odborným standardům.
Tolik zpráva. Hlas rozumu ovšem v hysterickém prostředí vesměs zanikne spolu s jeho nositelem…

***

Stále jsem se nedočkal ani od novinářů, ani od odborníků údajů, kolik procent Romů, ač často žijí v tristních hygienických podmínkách, nedodržují vyžadovaná opatření a žijí velmi pospolitě, se nakazilo koronavirem a kolik jich bylo v těžkém stavu v nemocnicích. Vždyť i jen z vědeckého hlediska by to byl zajímavý údaj, obávám se však, že by se silně nehodil do krámu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…