Miroslav Macek: Kam se hrabe koronavirus

10.02.2020 11:01

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Kam se hrabe koronavirus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Kvůli předražené zakázce byl odvolán ministr za hnutí ANO Kremlík, Česká republika si pohoršila v žebříčku vnímání korupce a lednový státní rozpočet měl nejvyšší schodek za 17 let, takže volební preference Ano vzrostly na 32 %.

Až se objeví český překlad bruselské zprávy o Babišově střetu zájmů a další průšvihy ANO (nemohou se neobjevit), stoupnou zřejmě preference na 36 %.

A pokud by Andreje Babiše konečně zavřeli, očekávejme ústavní většinu nad 66 %. Jsme přece v Česku.

 

Nově zvolený mnichovský magistrát má rozhodovat o přejmenování 360 ulic, jež nesou jména po „závadných“ osobnostech. Kupříkladu Kolumbovi, v jehož šlépějích kráčel kolonialismus, vyhlazování domorodců a otrokářství, nebo Heinrichovi Schliemannovi, objeviteli Tróje, který raboval cizí umělecké předměty, spisovateli Heinrichu von Kleistovi, který byl rasista, Bismarckovi, který byl militarista, Schopenhauerovi, který byl misogyn, ale i spisovateli Erichu Kästnerovi, jehož knihy sice nacisté pálili, ale on přesto zůstal v Německu a neemigroval.

Zdá se vám, že se svět zbláznil? Jen pár evidentních blbců v Mnichově, ale bohužel je tato infekce prudce nakažlivá. Kam se hrabe koronavirus!

 

Čtenář glos V. L. mi napsal:

K vaší záludné otázce: “Když si v hospodě u stolu objednám a zaplatím 3 piva, s tím, že je zde vypiju, ale jedno vypiju a zbylé dvě přeliju do džbánku a odnesu domů, budu potrestán za daňový únik?” předkládám správné řešení.

1. Objednávka 3 piv ke stolu je váš obchodní vztah s hospodou, a hospoda za to zaplatí 10% DPH za tři piva.

2. Tím, že u stolu přelijete dvě piva do džbánku, je vaše daňově relevantní operace, kdy sám sobě prodáváte dvě piva zatížená 10% DPH do džbánku, kde je pivo zatížené 21% DPH. Takže vy musíte zaplatit státu ten rozdíl 11% DPH, pochopitelně musíte okamžitě sám sobě vystavit stvrzenku EET a dále tuto operaci vykázat v ročním daňovém hlášení.

 

Petr Vokrouhlík na facebooku k sazbám DPH na pivo:

Jako veterinář už mám podobný problém 2 roky. Tabletu na odčervení vám prodám s 15%. Ale pokud se mě před prodejem zeptáte, jestli ten pes nemá dlouhé drápky, tak už musím dát sazbu 21 %. A teď fakt nežertuju.

 

Češi jsou smějící se bestie:

Bála jsem se toho koronaviru natolik, že jsem vyhodila všechno čínské. Teď sedím v prázdném bytě, nahá a hladová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …