Miroslav Macek: Konečně nebudeme německá montovna!

25.01.2022 11:02 | Glosa

Úterní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Konečně nebudeme německá montovna!
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Podle ministra pro evropské záležitosti Mikuláše Beka (STAN) by se ČR měla během předsednictví v Radě EU věnovat mimo jiné svobodě médií. Dotknout by se to přitom mohlo situace v Polsku a Maďarsku.
Co takhle začít u nás?

***

Asistentů pedagoga za pět let fungování nových pravidel pro inkluzi stále přibývá, přestože rok platná vyhláška měla jejich další expanzi ve školách krotit. Dohromady mají učitelé k ruce 29 188 asistentů, kteří jim na doporučení poradenských zařízení pomáhají u dětí s poruchami a postiženími.
Konečně nebudeme německá montovna!

***

Německou ekonomiku v Evropě trápí demografická nerovnováha. Populace stárne, a to se negativně projevuje na pracovním trhu. Nová vláda Olafa Scholze má ale plán: nedostatek pracovních sil chce vyřešit každoročním přijetím až 400 tisíc pracovníků ze zahraničí. Informovala o tom agentura Reuters.
„Nedostatek kvalifikovaných pracovníků se stal tak závažným problémem, že dramaticky zpomaluje naši ekonomiku,“ řekl pro ekonomický magazín WirtschaftsWoche Christian Duerr, předseda jedné z vládních stran, Svobodných demokratů (FDP). Řešení vidí v imigrační politice. „Problém stárnoucí pracovní síly můžeme dostat pod kontrolu pouze pomocí moderní imigrační politiky. Co nejrychleji musíme dosáhnout hranice 400 tisíc kvalifikovaných pracovníků ze zahraničí,“ dodal.
Správně! A ty státy, kterým Německo přetáhne kvalifikované pracovníky, se velmi brzy stanou německým protektorátem, zvláště když jim k tomu rudozelená berlínská vláda prostřednictvím Bruselu nařídí Grean Deal a podkope tak jejich ekonomiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.