Miroslav Macek: Lpění na funkcích u Peake dosahuje síly nejkvalitnějšího vteřinového lepidla

18.03.2013 15:06

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Lpění na funkcích u Peake dosahuje síly nejkvalitnějšího vteřinového lepidla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

A tak budeme mít další komise: mají vzniknout na každém úřadě práce a mají rozhodovat o tom, zda ten který podnikatelský záměr místních nezaměstnaných je natolik dobrý, aby byl podpořen nevratnou výpomocí až 80.000.- Kč. Úředníci takových nápadů, kterak si poradit s vysokou nezaměstnaností, vymysleli ještě dalších šest a z našich kapes na ně vytáhne celkem sedm miliard korun.

Ministryně práce a sociáních věcí Müllerová je dokoce natolik optimistická - naivně hloupá (nehodící škrtněte), že si od celého projektu slibuje desetitisíce nových pracovních míst.

Ach jo!

Spíše by se své kolegyně z ministerstva kultury měla zeptat, zda si opravdu myslí, že vytáhnout z našich kapes 25 milionů korun na výkumný projekt „Kulturní krajina jako prostor pro společenskou reprezentaci a relaxaci vybraných aristokratických rodů v období od 17. do počátku 20. století“ jsou opravdu účelně vydané daně a jestli není hlavní příčinou vysoké nezaměstnanosti právě neskutečně mizerné hospodaření úředníků s našimi příliš vysokými daněmi.

Čeká nás zřejmě opět pohled na kvočnovsky rozdurděnou Karolínu Peakeovou, neboť o dosazení generála Picka na místo ministra obrany rozhodl premiér a šéd ODSNečas a šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg (čti: Miroslav Kalousek) bez ní. Navíc to byl právě generál Picek, kterého během svého osmidenního působení v čele tohoto resortu promptně vyhodila.

Rozdurdění ovšem opětovně skončí smírem, neboť lpění na funkcích a prebendách u ní dosahuje síly nejkvalitnějšího vteřinového lepidla.

Dvě ženské, které cestovaly z Iránu do neklidné pakistánské provincie Balúčistán a byly tam uneseny, bych rozhodně v žádném případě nenazýval turistkami, neboť buď plnily nějaký konkrétní podivný úkol, nebo se na ně hodí používat zcela jiná substantiva.

Eurobolševik Barosso opět volá po krátkodobých opatřeních k podpoře růstu euroekonomiky, tedy k dalšímu nalévání peněz na dluh. Celkový efekt kupříkladu šrotovného jej zřejmě nepoučil. Což je ovšem typická vlastnost všech levičáků…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …