Miroslav Macek: Miloši Zemanovi se nedá upřít, že je skvělým prognostikem

15.12.2017 13:53

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Miloši Zemanovi se nedá upřít, že je skvělým prognostikem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Miloši Zemanovi se nedá upřít, že je skvělým prognostikem. Takto totiž popsal už v roce 1992 v tehdejším Federálním shromáždění svoji pozdější voličskou základnu: "To, co nyní řeknu, není projevem univerzitní povýšenosti ani sarkasmu. Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. Těmto lidem - je to tedy polovina národa - uniká ona složitá mnohotvárnost, komplementarita, mnohoznačnost světa."

U nás může být ministrem vnitra i dement s hrozivými výpadky paměti:

Časopis Týden zjistil, že ministr vnitra Metnar byl přijat do služebního poměru příslušníka Sboru národní bezpečnosti (SNB) 1. března 1988, a to na základě vlastní žádosti. Působil v něm do 23. února 1989, přičemž mezitím proběhlo několik brutálních zásahů stovek příslušníků pluku. Samotný Metnar si dnes působení v Pohotovostním pluku VB nedokáže přesně vybavit. Neví prý už, jak se ta škola jmenovala…

Začíná být jasno, k čemu má celá ta kampaň vést:

Titulek CNN: Trumpův okamžik #MeToo je tady.
Web televize ABC: Světlomet #MeToo ukazuje na Trumpa.
Boston Globe: #MeToo buší na Trumpovy přední dveře.
The Daily Telegraph: Když #MeToo změnilo svět, proč je Trump ještě ve funkci?

Josef Provazník:

Ten Demokratický blok je parádní věc. Chtěl bych na dvou klíčových hlasováních ukázat, jak moc se ODS vyplácí být na jedné straně barikády s TOPkou, STANem a KDU.

Před osmi dny se hlasovalo v Senátu o návrhu změny ústavního zákona o bezpečnosti České republiky. Ve zkratce, šlo o držení zbraní.

Z celkových 10 senátorů ODS byli všichni pro (3 nebyli přítomni). KDU a nezávislí: ze 16 hlasoval pro jen 1! STAN: Z 11 hlasovali pro 2! ODS, coby jednomu z hlavních navrhovatelů, chybělo 8 hlasů...

A pojďme ke hlasování na půdě Parlamentu ze 12. 12. Tam padl ze strany poslance KSČM návrh na projednávání změn Dublinského systému. Ve zkratce, uprchlické kvóty.

Pro byli všichni poslanci ODS, z TOPky jen 1 a ze STANU taky jen 1! Takže, asi takhle...A pro úplnost dodávám, že ti tzv. "demokratičtí" partneři ODS hlasovalo ve shodě s Babišem, socany a Piráty.

Petr Pauczyński:

V rámci boje s prokremelskou propagandou se letos na pokyn ministra vnitra nebude vysílat Mrazík. Analytici z Evropských hodnot totiž po dvouletém pátrání zjistili, že je to ruský film.

Čeština je jazyk vtipný: Doplň správné i/y: Někteří naši ústavní činitelé b-li v roce 1989 účastníky manifestací.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …